Hopp til hovedinnholdet

Har dysleksi, men musikklæreren min hjelper meg ikke.

Jente 15 år
 

Spørsmål

hei på skolen har vi en musikk lærer som ikke orker å hjelpe noe på ting... nå har vi ei innlevering i musikk og med min dysleksi og angst før å ikke få til eller plages så vet ikke jeg hva jeg skal gjøre for å få hun til å forstå at jeg ikke takler så mye press innleveringa går ut på velg en sang jeg har valgt like toy soldiers fordi vi må velge mellom den og noen andre stygge sanger. så skal vi finne ut hvem sangen er tenkt til, sjanger, hva handler sangteksten om?, kort handlingsreferat, beskriv innholdet i videoen. og MASSE mer jeg får ikke til noe og det skal leveres i uke 15 men siden jeg har dysleksi så må jeg begynne nå det er også litt fordi vi har masse andre innleveringer og prøver i andre fag. jeg får panikk og klarer ikke puste å begynner å gråte. noen av de andre lærerne forstår litt men det gjør ikke hun. hva skal jeg gjøre for å få hun til å forstå mine plager?? takk på forhånd

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for spørsmål!

Siden du har dysleksi, har du sikkert vært i kontakt med PPT. Det er dem som lager et vedtak på at du har RETT TIL spesialundervisning på skolen, altså at du skal få tilrettelagt skolehverdagen din. Hvis du opplever å ikke få hjelp fra lærren din, kan du snakke med foreldrene dine som kan ta dette videre. dem eller du kan snakke med for eksempel rådgiver på skolen eller PPT. PPT er nemlig "rådgiveren" til skolen, og kan si noe om hvordan de kan legge til rette for barn og ungdom som trenger ekstra hjelp på skolen.

Ikke gi deg og krev at du skal få hjelp slik at du få gjort det du skal på skolen. Vi heier på deg :-)

Se gjerne i artiklene under dette svaret også!

Med vennlig hilsen utdanningsrådgiveren, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Pedagogisk-psykologisk tjeneste (PPT)

PPT skrevet på ei tavle (colourbox.com)

PP-tjenesten er for barn og ungdom som har en vanskelig opplærings- eller oppvekstsituasjon. Den hjelper skolene med å sikre at alle som trenger det får hjelp og støtte.

Les mer

Dysleksi (lese- og skrivevansker)

Jente sitter oppgitt foran PCen (colourbox.com)

Hva er dysleksi, og er det et vanlig problem? Les mer om dysleksi, eller lese- og skrivevansker som det også kalles, og hvordan du kan slå fast om du har det eller ikke.

Les mer

Rett til spesialundervisning

Gutt får hjelp av lærer (colourbox.com)

Elever har rett til tilpasset opplæring eller spesialundervisning dersom de har behov for det. Her finner du informasjon om hva spesialundervisning er og hvem som har rett til dette.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit