Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min er veldig sjalu..

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei Ung.no, jeg skal prøve å formulere min problemstilling så kort som mulig. Jeg er en jente på 16 år, med kjæreste. Vi har vært sammen i to år og har knyttet oss veldig til hverandre. Han tillater ikke at jeg har noe kontakt med andre gutter, eller drar på fester/sosiale sammenkomster der det er gutter, da truer han med å slå opp. Han blir også veldig sur fort og rakker ned på meg med vonde ord da han blir sur. (Dette angrer han alltid på i etterkant og trygler om tilgivelse). Disse tingene fører til store problemer og diskusjoner i forholdet. Jeg vet at jeg og han kunne vært skapt for hverandre, men disse kranglene begynner å gå utover min psykisk helse. Jeg aner ikke hva jeg skal gjøre med dette. Har dere noen råd og er dette vanlig eller riktig?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Dette høres veldig slitsomt ut. Det er aldri gøy når en kjæreste blir veldig sjalu. Jeg anbefaler deg å snakke med han, fortell at du begynner å bli gal og at du må få lov til å dra på fest og snakke med andre gutter. Forstår han ikke dette bør du vurdere å slå opp. Selv om dere har vært sammen lenge og selv om det kommer til å være vanskelig høres dette ikke ut som et veldig sunt forhold. Når det går utover din psykiske helse har det gått for langt! Jeg legger ved noen artikler som du burde lese, lykke til! 


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sjalusi og mistenksomhet - kjærlighetens bakside?

Sjalu (colourbox.com)

Sjalusi kan være som en liten djevel som gnager og fyller deg med vonde følelser. Det kan komme av at du selv har blitt sviktet, eller at du er redd for at du kan bli det.

Av Hege, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit