Hopp til hovedinnholdet

Kjæresten min blir veldig sint når vi krangler, kaster ting og kaller meg stygge ting. Hva skal jeg gjøre?

Jente 20 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg har vært sammen med min kjæreste i over tre år.. Jeg er veldig glad i han. Men det er noe jeg reagerer på. Av og til når vi krangler, han kan bli veldig sint. Han har kastet stoler, telefoner osv. En natt ble han så sint at han klemte handa mi så hardt at det var vondt. Når han er sint så kan han og si ting som: Du klarer ingenting! Du er så jævla dum! Utenom dette er han verdens snilleste kjæreste. Og han gjør det meste for meg.. Jeg vet ikke helt hva jeg skal gjøre, tørr ikke si det til noen. Er veldig sjeldent det skjer. - Marie

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 20 og takk for at du skriver til oss!
Måten kjæresten din oppfører seg på når han blir sint er ikke greit: å kaste ting, klemme hånden din så du får vondt samt å kalle deg stygge ting er alle ulike typer former for vold. Å bruke vold er ikke greit, og det ødelegger kjærligheten, også selv om det kun skjer en sjelden gang. Hvis jeg forstår deg rett opplever du atferden til kjæresten din som  skremmende? Har du forsøkt å prate med ham om dette? Det er flere steder han kan få hjelp for å mestre sinne sitt på bedre og alternative måter, og jeg legger ved en artikkel som kan være nyttig. Jeg vil også råde deg til å snakke med noen for din egen del. Helsestasjon for ungdom eller studenthelsetjenesten dersom du er student er begge gode alternativer.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sinna? Sånn kan du mestre det!

Sinna jente (colourbox.com)

Sinne og aggresjon kan være skremmende, og er ofte vanskelig å forstå både for den som er sint og de det går ut over. Du kan lære å mestre sinne ditt. Her finner du noen tips om hva du kan gjøre og hvem som kan hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit