Hopp til hovedinnholdet

Har en timeplan der det er mange hull, pag. at jeg har hatt fagene tidligere. Har lærerne noe rett til å kreve at jeg kommer på skolen på tirsdager om morgen? Når jeg ikke har fag fra morgenen av.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Jeg fullførte service og samferdsel med 5 i norsk, 4 i engelsk og naturfag, 3 i matte og gym.men jeg bytta til helse og oppvekstfag hvor jeg ville ha fritak i norsk,engelsk,naturfag og gym unntatt matte fordi jeg ville opp til en 4 som jeg klarte men fikk bare fritak i naturfag og kunne dra hjem siste time på mandager.Siden jeg ikke fikk fritak i norsk så gikk jeg ned til en 3.jeg fikk de samme karakterene i engelsk og gym.jeg fortsatte på helsefagarbeider men bytta til salg,service og sikkerhet og delte året i 2 hvor jeg skal bli ferdig med fellesfagene først og programfagene neste år.ifølge timeplanen så er det fellesfag på mandager, programfag på tirsdager og gym i siste time og praksis fra onsdager til fredager. men jeg tenkte at på tirsdager skulle jeg bare komme på skolen i siste time og ha gym siden jeg ikke hadde programfag i år så måtte jeg allikevel komme på skolen og drive med andre oppgaver.har lærerne noe rett til å kreve at jeg kommer på skolen på tirsdager om morgen?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for din henvedelse!
Det kan være ulike grunner til at læreren ønsker at du skal møte opp på skolen. Er du fulltidselev så skal du i utgangspunktet være på skolen hver dag og hele dager. Så forstår jeg at du har hull i timeplanen, som gjør at du ikke har timer deler av dagen. Disse timene kan det hende lærern din har en forventing om at du skal jobbe med andre fag eller ekstra i andre fag.

Jeg vil anbefale deg å ta en prat med læreren din, rådgiver og evt. kontaktlærer for å prøve å finne en løsning. Da vil dere kunne komme fram til en god løsning.
Det kan som sagt være ulike grunner til at læreren din ønsker dette.

Håper dere finner en løsning på problemstillingen, lykke til!

Hilsen
Elev -og lærlingombudet i Oppland, i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit