Hopp til hovedinnholdet

Liker ikke at de kallen meg liten..s

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei jeg er en jente i 8ende klasse. jeg bli på en måte plaga pga av høyden min. jeg er ca 153 cm. vennene mine kaller meg småån osv.... Ja jeg vet jeg kanskje er lav i forhold til andre på alderen min, men jeg syntest det er litt unødvendig og komentere det uansett om jeg er litt i granne lavere enn de andre. Til og med læreren min har kommentert at jeg er lavere enn de andre i klassen og medelever har også kommentert det høyt i klassen og jeg beegynte nesten og gråte. Idag fikk jeg en kommentar så liten du er se så mye høyere jeg er enn deg. den kommentaren syntest jeg var veldig sårende. Jeg prøver og ikke bry meg om disse kommentarene når jeg får dem , men jeg klarer ikke. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei,

Takk for at du skriver til oss.


Det er ikke greit at noen kaller deg liten og småen. For å stoppe dette bør du snakke med foreldrene dine for å få hjelp og støtte. 

Foreldrene dine bør ta det du forteller opp med læreren din, slik at elevene slutter med å kalle deg ting. 

Elevene i klassen din holder på med en type mobbing som er helt uakseptabel.

Noen vil sikkert si at det er jo bare " gøy", " vi mener det ikke", "vi bare tuller", men uansett hva de andre tenker så er dette sikkert ikke ok for deg.

Det er bra at du tenker at nå skal dette stoppes.

Helsesøster er også en du kan snakke med om det du beskriver her. Helsesøster jobber nært med lærere, og kan sammen med skolen gjøre noe med klassemiljøet for at det skal bli bra for deg.

Det er nemlig skolens ansvar at alle elever har et bra skolemiljø.

Si i fra- da vil du få det bedre!

Hvis du tenker mye på dette med høyden din så kan du snakke med helsesøster. Det er viktig å huske at ungdom kommer ulikt i pubertet, og noen vokser senere enn andre.

Hvis du ser rundt deg så vil du se at ungdom er ulike i høyde, og det er voksne også.

Lykke til!


Mvh. ungdomsredaksjonen 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Selvtillit og selvfølelse

Fornøyd gutt (colourbox.com)

Har du dårlig selvtillit eller selvfølelse? Hva er forskjellen på de to, og hvordan kan du få god selvfølelse og passe god selvtillit?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit