Hopp til hovedinnholdet

Pappa kommer ofte med trusler og jeg begynner å bli skikkelig redd for ham. Tørr ikke ringe barnevernet for jeg vil ikke lage noen stor sak ut av det.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg begynner å bli redd min egen far. Når han først blir sur og irritert bli han SKIKKELIG sur og irritert. Han har ikke gjort meg noe fysisk vondt, men han truer med det. Han kan gå etter meg med ting i hånden, (slik at det ser ut som han skal slå meg med det), han sier mange frekke ting og banner noe ekstremt. Vi krangler hver dag, og ofte. Jeg har sag til han at han ikke har lov til å true meg på den måten, og at han ikke har lov til å slå, men da sier han bare "en dag gjør jeg det" og da sier jeg "da kommer du i fengsel" og at han kommer til å få det mye bedre der og alt. Han har og "truet" med å ta selvmord. Mamma gjør ikke så mye med dette. Hun sier bare stopp en gang, eller så bare går hun vekk. Visst hun blir sur kan hun holde meg ganske hardt i armen sånn at det gjør vondt. Heg tørr ikke å ringe til barnevernet for jeg vil ikke lage noe stor sak ut av det, men jeg er bare så lei. Jeg vil ikke gå rundt å vere redd..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 15 og takk for at du skriver til oss!
Å komme med trusler, slik du beskriver at faren din gjør, er ikke greit! Å true med å bruke fysisk vold samt å true med å ta sitt eget liv, er begge former for psykisk vold. I Norge er alle former for vold strengt forbudt! Du skriver at du begynner å bli skikkelig redd for faren din, og slik skal ingen barn og unge måtte ha det hjemme! Dersom du ikke ønsker å kontakte barnevernet vil jeg anbefale deg å ringe alarmtelefonen for barn og unge på nummer 116 111, i første omgang. Alarmtelefonen er en nødtelefon for barn og unge som lever med vold, overgrep og omsorgssvikt. Å ringe dit er gratis, og du kan være anonym om du ønsker. Jeg legger ved en artikkel så du kan lese litt mer om det.
 
Vennlig hilsen psykologen
 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Alarmtelefonen 116 111 for barn og unge

Alarmtelefonen 116111

Noen opplever dessverre omsorgssvikt, overgrep og vold hjemme. Er du en av dem eller kjenner du noen som lever under slike forhold? Ring Alarmtelefonen på 116 111 - de vil hjelpe deg. Ring selv om du er i tvil!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit