Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg anmelde mobbing?

Jente 14 år
 

Spørsmål

hei, jeg blir kalt ting på skolen hver eneste dag. så lurte jeg på om jeg faktisk kan anmeld dæm? blir feks kalt hore osv.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er vondt å høre at du opplever å bli kalt ting på skolen. Dette er ikke noe du fortjener, og det høres ut som mobbing.

Politiet håndterer hovedsakelig mobbing som innebærer trakassering og fysiske overgrep, da dette er straffbart. Likevel er ingen form for mobbing lov, og opplæringsloven sier at elever skal bli beskyttet mot mobbing i skolen. Det betyr at ledelsen i skolen har plikt til å gjøre noe for å stanse mobbingen.

Første skritt er å fortelle om dette til læreren din, slik at han eller hun kan gjøre noe for å sette en stopper for det. Hvis dette ikke fungerer, skal læreren ta dette videre opp i ledelsen og til rektor, som må sette i gang en videre plan. Det er viktig å si i fra om dette slik at det kan settes en stopper for, for du fortjener ikke å bli mobbet. Du fortjener å ha det bra. 

Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing