Hopp til hovedinnholdet

Blir baksnakket av ei i parallellklassen. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei! er en jente på 13... og det som plager meg er at det er en jente som går i paralel klassen min, som pleier å plage meg litt... . Hun sier stygge ting om meg bak ryggen min, å sier ting som ikke er sant til andre sånn at di tror eg gjør stygge ting mot andre. Di vil ikke kontakte meg, og når eg prøver å smile å si hei til di så ser di bare stygt på meg. Eg er så ufattelig lei av det, eg prøver bare å være snill mot alle. Eg prøver å være snill mot ho men hun bare ignorerer meg!. Eg skjønner ikke koffor ho hater meg sånn? plis hjelp meg!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar

Hei

Jeg forstår at du er lei av at jenta i parallellklassen din sier stygge ting om deg bak ryggen din. Jeg skjønner at det plager deg at hun sier slike ting, når du bare prøver å være snill mot alle. Det er bra at du vet med deg selv at du er snill med de rundt deg, og det er sikkert mange andre som vet det også.

Jeg synes det er fint at du prøver å være snill mot henne også, og da er det leit å høre at hun ignorerer deg. Har du prøvd å snakke med henne om dette? Kunne du tenke deg å spørre henne om hvorfor hun sier usanne ting om deg, og fortelle henne hvordan det får deg til å føle deg?

Hvis hun ikke vil snakke med deg, eller bare fortsetter å snakke stygt om deg, kan du snakke med en voksen på skolen. Å snakke stygt og usant om andre barn er ikke greit, og det er de voksnes ansvar å passe på at det ikke skjer, og at alle barna har det bra.Hilsen

Kors på halsen i samarbeid med ung.no

På chat, mail & telefon (man-fre kl 14-22)
Korspahalsen.no - 800 333 21

Fikk du svar på det du lurte på?

Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Mobbing og vold
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om mobbing og vold