Hopp til hovedinnholdet

Jeg blir mobbet. Har søkt hjelp, men det er ingenting som har blitt bedre. Hva skal jeg gjøre?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg har blitt mobbet i flere år nå og jeg er dritt lei. Jeg kan nesten ikke gjøre noenting utenatt hun blir sur på meg. Hun har også brukt vold mot meg og språk. Hva skal jeg gjøre? Jeg har snakket med mammaen min, læreren min, helsesøster og henne selv men ingenting har hjulpet. Nå er jeg veldig lei. HVA SKAL JEG GJØRE?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er IKKE GREIT at du blir mobbet og ikke opplever at du har fått hjelp til å få stoppen mobbingen på skolen. Jeg vil anbefale at du sammen med moren din kontakte rektor på skolen du går på!

Det er rektor som har ansvar for at det ikke skal være mobbing på skolen eller på skoleveien. 

Lærer og helsesøster skal si ifra til ledelsen på skolen når de får vite at noen blir mobbet på skolen. Siden du har snakket med helsesøster om mobbingen så skal det stå i helsesøsterjournalen din at du har blitt mobbet av en elev på skolen og hvilke tiltak som har blitt gjort.

Jeg vil også anbefale deg å skriv ned når jenta har utsatt deg for mobbing og hva hun gjør. Du eller moren din kan be om å få en kopi av det helsesøster har skrevet i journalen din om mobbing. Det å ha skriftlig dokumentasjon er viktig. Det er viktig for rektor å få vite om mobbingen siden det er rektor som har ansvaret for at det ikke skal være mobbing på skolen og skoleveien. 

Gjør ikke skolen noe for å få slutt på mobbingen så kan du og moren din klage på dette til fylkesmannen. Prøv først å ta opp saken din med lærer, kontaktlærer, helsesøster og ledelsen ved skolen. Hvis dere ikke finner løsninger som gjør at du får det bedre, kan du klage til fylkesmannen. Er du misfornøyd med skolens svar, eller om du ikke har fått svar innen fire uker, kan du klage på vedtaket. Klagen retter du til fylkesmannen, men den skal leveres til skolen slik at skolen eller skoleeieren får anledning til å ta stilling til saken en gang til.

Ønsker deg lykke til. Legger artikler under svaret.

 

Vennlig hilsen Helsesøster.

I samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer

Hva hjelper mot mobbing?

Mange ungdom som blir mobbet sier ikke ifra til noen. Hva tror du hjelper mot mobbing? Si din mening i kommentarfeltet!

Gå til vote


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit