Hopp til hovedinnholdet

Når jeg er lei meg kutter jeg meg. Hvorfor gjør jeg det? Det løser jo ingenting. 

Jente 13 år
 

Spørsmål

Når jeg er lei meg kutter jeg meg med saks noen ganger for at det skal bli bedre... jeg gjør det også for å vise at jeg støtter vennene mine men offer gjøre jeg dette? Jeg mener det løser jo ingenting..

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei


Og takk for at du skriver inn til Ung.no for å få hjelp. 

Du skriver at du skader deg selv, men at det ikke løser noen problemer. Jeg er enig med deg i at det ikke vil løse noen problemer.

Mange som skader seg selv gjør det for å takle sterk indre smerter. Selvskadingen kan avlede den indre smerten man har, men det er ikke en god måte å avlede den indre smerten på. Det høres også ut som du skader deg selv for å støtte opp under dine venninner. 

Jeg tenker det er andre og bedre måter å hjelpe seg selv og venninnene dine på.

Hvis man ikke skader seg, så finner man kanskje andre måter å søke hjelp på. Det man har funnet ut som hjelper, er å prate med noen som forstår, og ikke minst at en klarer å sette ord på det som er vondt og vanskelig. 

Det er flott at du skriver inn til Ung.no for å be om hjelp. Det sier meg at du er motivert til å gjøre noe med selvskadingen din.

Du kan gå til helesøster på skolen eller snakke med de der hjemme. Helsesøster er vant til å snakke med barn og unge som sliter og kan eventuelt hjelpe deg videre til mer hjelp hvis du trenger det. 

Kanskje du også skal oppmuntre dine venninner til å be om hjelp? Prøv å vær der for hverandre når dere har det vondt. Gjør også hyggelige ting sammen slik at ikke alt dreier seg om selvskading og det som er vondt og vanskelig. Når man har det morsomt med venner kan en for en periode glemme det som er utfordrende. 

Så kan dere alle få hjelp av profesjonelle med selvskadingen. 

Håper svaret var til hjelp for deg!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer

Selvskading

Gutt lei seg

Det finnes mange myter om selvskading og om folk som selvskader. Grunnen til mytene er at så mange som egentlig ikke har peiling, tror at de har peiling.

Les mer

Har du arr?

Arr på en arm (colourbox.dk)

Ett arr, mange arr, dype arr, grunne arr. Hvordan vil de bli og hva kan gjøres?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit