Hopp til hovedinnholdet

Broren min mobber meg

Jente 13 år
 

Spørsmål

Broren min på 16 år mobber meg, han sier att jeg er sjukk og at han kan drepe meg lett. Jeg blir veldig redd når han sier at han kan drepe meg, og når han sier at jeg er sjukk blir jeg usikker på meg selv, for en stund siden begynte jeg å spise mindre, jeg vet ikke noe annen måte å bli tynnere på. Mamma og pappa forsvarer meg ikke i det hele tatt. Hva skal jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er ikke bra å føle seg mobbet. Det at din bror sier at du er tykk er ikke noe greit å høre fra andre, om det er sant eller ikke. Det at han sier at han kan drepe deg lett er noe som er en trussel og kan anmeldes. Han har ikke lov til å true deg på det viset og det må han få høre. Dersom ikke mamma og pappa gjør noe med det, synes jeg at du skal fortelle det til helsesøster på skolen, slik at hun kan ta det opp med foreldrene dine. Prøv det først og se om det kan få de til å finne en løsning.


Hilsen Alarmtelefonen for barn og unge (116 111) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søskenkrangel

Krangler (colourbox.com)

Har du opplevd å krangle med søster eller bror? Får du kjeft fordi du "alltid" starter en krangel med søsken? Eller er det kanskje du som er den irriterende lillesøsteren eller lillebroren?

Les mer

Mobbing blant unge

Jente blir mobbet (colourbox.com)

Vi snakker generelt om mobbing når én eller flere personer, gjentatte ganger og over en viss tid, sier eller gjør vonde og ubehagelige ting mot noen som har vanskelig for å forsvare seg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit