Hopp til hovedinnholdet

Læreren plukker alltid på meg og er frekk

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei! Kontaktlæreren min er frekk mot meg, hun får meg til å føle meg dårlig om meg selv..Høres rart ut at jeg blir påvirket av det hun sier, men jeg blir lett påvirka av det voksne lærer sier til meg. Det har vært ganger jeg har grinet når jeg kommer hjem...Jeg er ganske stille i timen, gjør det jeg skal. Men læreren min plukker alltid på meg. Hun gir meg sikkelig frekke små kommentarer av og til. Jeg vet at hun gikk på en "hvit" skole når hun var mindre, og jeg er ikke "hvit". Kan det ha noe med saken å gjøre? Er det mulig at jeg kan skrive det et anonymt brev til kommunen eller rektor?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!
Det er viktig at du gjør noe med denne saken. Du skriver at læreren din plukker på deg, er frekk og får deg til å føle deg dårlig om deg selv. Sånn skal det ikke være! Da er det helt riktig og normalt at du reagerer.

En lærer skal behandle elevene med respekt og skal aldri trakassere eller diskriminere noen. På skolen skal du kjenne deg trygg.

Du foreslår å skrive brev til rektor. Jeg tror det er lurt. Får du foreldrene dine med på brevet? Det beste er om dere signerer med navn. Kan hende kan du også fortelle kontaktlæreren om brevet før du sender det?

Når rektor får brevet, må han undersøke saken og ta en prat med læreren din. Kan hende han eller noen andre i ledelsen kommer og er med på noen skoletimer. Rektor må finne tiltak som gjør at du kjenner deg trygg. Hvis det ikke hjelper, må du si i fra igjen. Dere har også klagerett til fylkesmannen. Hva som skjer videre med læreren, er det også rektor som bestemmer. Noen lærere får hjelp til å bli flinkere gjennom veiledning. Andre må bytte fag eller klasse.

Lykke til!

Hilsen

Elev- og lærlingombudet i Oslo

i samarbeid med Ung.no

Finn ditt Elev- og lærlingombud på elevombudene.no

 

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Jeg blir urettferdig behandlet av læreren min

Frustrert jente foran PCen (colourbox.com)

Læreren min blir alltid sint på meg og gir meg dårligere karakterer enn jeg fortjener. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

Mobbing på skolen - hva kan du gjøre?

Bekymret gutt på skolen (colourbox.com)

Hva gjør du om du eller noen du kjenner blir utsatt for mobbing? Og kan skolen fortelle det til andre hvis du sier ifra?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit