Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for en jente på 17 år, som har vanskelige hjemmeforhold.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei Jeg er bekymret for ei jente på 17 år som har hatt følge med min sønn. Hun har flyttet til sin far fordi mor har leid ut huset og flyttet et stykke unna med ny samboer. Mor stiller ikke opp verken økonomisk eller med bolig. Nå er hun blitt kastet ut fra sin far fordi hans thailandske kone ikke vil ha henne der. Det er slutt mellom min sønn og denne jenta men vi er alle fremdeles veldig glad i henne. Kan dere gi noen råd. Hun vurderer å slutte på skolen enda det er kun uker igjen og hun har hatt bulemi og kuttet seg tidligere. Min sønn støtter og passer på at hun kommer på skolen (De går i samme klasse) . Kan dere si hva jeg skal råde henne til? Mvh bekymret

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Så fint at du tar kontakt med oss når du er i villrede :-)

Stakkars jente som har foreldre som ikke tar seg av henne. Hun sliter i tillegg med bulimi og har også selvskadet seg med kutting. Det er beundringsverdig at dere fortsatt bryr dere om henne, og ønsker å hjelpe. Ikke minst er det prisverdig at din unge sønn fortsatt er til støtte for henne.

Det høres ut som at barnevernet er den rette instansen å henvende seg til i dette tilfellet. Utifra det du har beskrevet lever hun under omsorgssvikt fra sine foreldre. Det høres ut som at hun ikke har noe sted å bo, i alle fall ikk et sted der hun er velkommen. At hun har selvskadet seg og sliter med bulimi, tyder på at hun også trenger psykisk helsehjelp.

På vegne av jenta håper jeg du ikke kvier deg for å melde til barnevernet. De må se til at noen tar seg av henne.

Jeg legger med link til en artikkel som kan være relevant.

Håper at dette var til hjelp. Lykke til :-)

 

 

Med vennlig hilsen Familieterapeuten

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Du har krav på omsorg

Hender som holder hverandre (colourbox.com)

Du har krav på omsorg. Det er i første rekke dine foreldre som har ansvaret for å gi denne omsorgen, men de kan ha behov for hjelp med dette ansvaret i korte eller lengre perioder.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit