Hopp til hovedinnholdet

Har gjort noe veldig dumt på skolen

Annet 14 år
 

Spørsmål

Hei, i dag var en veldig dum dag på skolen. Jeg gjorde litt "tull" for å le men klarte å ødelegge et prosjekt som vi har jobbet i ett halvt år på skolen. Jeg har egentlig ikke lyst til å dele detaljene neste gang vi har prosjektet så kommer lærereren vår til å finne ut av det og jeg var den siste personen som var i rommet så alle kommer til å tro at det var meg. Jeg kommer til å få så mye kjeft og jeg er veldig lei meg. De har ennå ikke funnet ut av det. Tentamen nærmer seg. Jeg klarer ikke å fokusere på grunn av jeg har dårlig sammvittighet. Jeg kunne ønske jeg bare var død. Alt er min feil. Hvis jeg bare kunne løpe fra livet med selvmord det er da ikke så vanskelig :( Jeg trenger hjelp, jeg gjorde en stor feil og er feig fordi jeg sier at selvmord er den enkleste veien selvom man bare rømmer fra livet.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss og søker hjelp.

Jeg tror at alle som har levd en stund, kan kjenne seg igjen i lignende situasjoner som du befinner deg i akkurat nå. Dette er faktisk noe som skjer de aller fleste.

Den følelsen av å ha gjort noe veldig dumt og vissheten om at dette kommer til å bli oppdaget før eller siden, er ikke god.

Denne følelsen er helt fryktelig og tar fokus fra andre viktige ting. For deg blir det vanskelig å ha fokus på tentamen slik du skriver.

Og jeg forstår at man kan bli så desperat at tanker om å ikke ville leve lenger kan dukke opp.

Det fine med deg er at du viser anger og er veldig lei deg. Du har masse dårlig samvittighet og skulle gjerne gjort dette ugjort. Men det går jo ikke.

jeg tror at dette kommer til å gå mye bedre enn fryktet når det blir oppdaget.

Mitt råd til deg er å være åpen og ærlig med læreren, si at dette ble forferdelig dumt og at du er veldig lei deg.

Alle gjør dumme ting og det er mulig å be om unnskyldning. Les gjerne vedlagt artikkel med tips om hvordan du kan si unnskyld.

Ønsker deg masse lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Lær å takle vanskelige situasjoner og vonde følelser

Du kan lære deg metoder for å takle vanskelige situasjoner. Om du lærer deg å ta bedre styring over tankene dine, kan du få kontroll over hva du skal gjøre når følelsene er sterke eller vonde.

Les mer

Flau? Se filmene

Video skjult kamera (ung.no)

Det er ikke alt som passer å spørre om til enhver tid. Se videosnuttene som er filmet med skjult kamera, der grenser og intimsoner utfordres.

Les mer

Å be om unnskyldning

Unnskyld på mobil (ung.no)

Å be om unnskyldning er noe vi alle har gjort i løpet av livet. Men hvorfor gjør vi det? Og hvordan kan man få sagt det på best mulig måte? Her får du tips til hvordan du kan be om unnskyldning.
Av Tiril, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Skolehverdag
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om skolehverdag