Hopp til hovedinnholdet

Jeg vet ikke om jeg takler alt dette mer og lurer på hvordan jeg kan komme meg noen steg videre.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg vet virkelig ikke om jeg takler alt dette mer... jeg har en kjæreste som jeg er veldig gla i men han kjefter på meg, han har voldtatt med, han sier jeg må gjøre alt han bet meg om, eg får ikke ha kontakt med noen gutter... men jeg vil ikke slå opp for jeg kommer til å savne å ha han her å kose å dem fine minnene... å eg vet ingen andre vil ha meg for jeg er ikke super tynn... denne gutten har hjulpet meg veldig psykisk men også bryter meg ned veldig veldig mye. Jeg er veldig syk fra før og har blitt innlagt på psykiatrisk mange ganger for jeg kan ikke ta vare på meg selv... jeg har masse vis av arr å han er den eneste som syns jeg et pen selv om jeg har dem... jeg vet ikke helt hva jeg spør om her, kanskje hvordan jeg kan se videre å komme meg noen steg fram i verden... når jeg bli gla i noen blir jeg kanskje litt for gla i noen.. men da vi hadde en pause hadde jeg det så fælt at jeg begynte å kutte meg igjen... jeg er bedre uten han men jeg trenger han, plis hjelp meg:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Hvis du er i et forhold der du er redd, blir kontrollert, overvåket og dyttet, er det du opplever i forholdet vold. Det du beskriver er fysisk vold (voldtekt) og psykisk vold (presse deg til å gjøre ting han ber deg om, kjefte). Det er ulovlig å bruke vold, både fysisk og psykisk.

Å bli utsatt for en voldtekt fra en man er glad i, setter i gang mange vonde følelser og tanker, og er ikke minst svært skremmende. Det kalles et seksuelt overgrep, og det er noe ingen skal måtte oppleve. Når han krever at du skal gjøre det han ber deg om kan det bety at han har vanskelig for å behandle kjærester med respekt, og at han synes det er underholdning å krenke, skremme, eller kontrollere andre. Det er et svært dårlig tegn. Du bør tenke over hvor mye du egentlig betyr for han når han klarer å oppføre seg sånn overfor deg.

Mange som opplever å være i et forhold slik du beskriver syns det er vanskelig å gjøre det slutt. Man kan få tanker som at ingen andre kan like meg, jeg er ikke bra nok osv. Uansett fortjener du å være sammen med en kjæreste som behandler deg bra, er sammen med deg for den du er og viser deg respekt. Hvis du kjenner deg dårlig behandlet og har mye en litt dårlig følelse, så er ikke dette et forhold du bør satse på. 

Jeg forstår godt at det er ekstra vanskelig når du opplever å slite psykisk, men det fins god hjelp og støtte som du kan få for å klare å komme gjennom en kjærlighetssorg og vonde tanker og følelser. For å komme seg videre er det viktig å få hjelp til å komme ut av den situasjonen du er i nå.

Jeg vil anbefale deg å snakke med noen om det du opplever, både hvordan kjæresten behandler deg og hvordan du har det psykisk. Du kan oppsøke krisesenter der du bor eller helsestasjon for ungdom, for å få hjelp videre. Dersom du ønsker å ringe noen for å prate, kan du ringe til Alarmtelefonen for barn og unge på telefon 116 111.

Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Overgrep og vold i kjæresteforhold

Gutt med knyttet neve, redd jente i bakgrunnen (www.colourbox.com)

Har du opplevd å bli behandlet dårlig av kjæresten din? Har du lurt på om kjæresten din er bra for deg? Les om faresignaler som kan være tidlige tegn på vold og overgrep i parforhold her.

Les mer

Hva kan man forvente av seg selv og kjæresten i et forhold?

Kjærester (colourbox.com)

Kjærlighet er fylt med forventninger og håp. Hvordan vet man om man forventer for mye? Hva bør man forvente av en kjæreste, og hva kan man forvente av seg selv?


Skrevet av ungdomsredaksjonen

Les mer

Er kjæresten min voldelig?

Kjærester #ikkegreit / ung.no

Kjæresten min er vanligvis snill mot meg, men i det siste har han forandret seg litt. Når vi krangler blir han fryktelig sint.

Les mer

Selvskading - sett ord på det

Trist jente (colourbox.com)

Det kan være vanskelig å forstå hvorfor noen vil påføre seg selv kutt og sår. Selvskading er et emne som kan være vanskelig å snakke om, men åpenhet er ofte det beste.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser