Hopp til hovedinnholdet

Har selvmordstanker.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg vil ta selmord av mobing å vold jeg blir mishandla vær dag slåt i hjel å ingen bryr seg.har tat kontakt med poletiet gjore ingen ting jeg blir voltat mis handla å har gjærte problemer Børde jeg ta selvmord

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Nei du bør ikke ta selvmord! Det du heller bør gjøre er å snakke med noen om de selvmordstankene du har. Selvmord er ingen løsning for deg! Når du har tanker om selvmord, så viser det tydelig at du ikke har det bra. Da trenger du noen som kan hjelpe deg med å finne en utvei slik at situasjonen endres til det bedre. Det er normalt å ha selvmordstanker hvis livet ditt er altfor tungt og vanskelig og du selv ikke klarer å se hvordan situasjonen kan endres til det bedre. I en slik situasjon er det viktig å huske på at selvmordstanker, tanker om at du bare vil dø og at du ikke har lyst til å leve lenger, er på en måte tanker og ønsker om å slippe og måtte streve og slite med triste og tunge ting i livet ditt. Dette er forskjellig fra å virkelig ville begå selvmord og dø fra livet. Når du får hjelp og støtte slik at du får det bedre og situasjonen endres til det bedre, så får du lyst til å leve videre og selvmordstankene forsvinner. For uansett hvor fastlåst og håpløst alt ser ut, så er det mulig å få til en forandring til det bedre. Helt sikkert. Selv om det er fryktelig vanskelig for deg å tro på det akkurat nå.

Selv om du har hatt det vanskelig lenge så betyr det ikke at det må fortsette slik i framtiden! Snakk med dine foreldre, med helsesøster på skolen der du går og/eller ta kontakt med helsestasjon for barn og unge i kommunen der du bor.Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Selvmordstanker

Har du selvmordstanker er det viktig at du snakker om problemene dine med noen av dine nærmeste! Du trenger ikke å ha det vondt. Selv om alt føles svart finnes det løsninger på mer enn du tror. Har du ingen å prate med, må du ikke være redd for å oppsøke profesjonell hjelp.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit