Hopp til hovedinnholdet

Jeg får ofte dickpics jeg ikke vil ha. Kan jeg anmelde? 

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 19 år og lurer på en ting! jeg har ofte fått upassende bilder på snapchat altså "dickpics" noe jeg ikke vil få fordi jeg syntes det er ubehagelig å få sånne bilder! Så det jeg lurer på er om det er lurt å anmelde det til politiet, men hvis jeg gjør dette! Hva vil politiet gjøre videre da? Vurderer å gjøre det, men vil helst høre fra dere syntes jeg burde gjøre! Jeg har bedt de som sender meg sånne bilder om å stoppe og jeg sier at jeg kommer til å anmelde de hvis de ikke stopper! De syntes det er morsomt når jeg sier det tilbake og de skjønner ikke konsikvensene når jeg sier det! Håper å få en raskt svar tilbake! Vennlig hilsen en 19 år gammel jente!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Du kan anmelde de som sender deg disse bildene til politiet, og så må politiet vurdere hva som kan gjøres i saken. Jeg kan dessverre ikke gi deg et svar på hva utfallet av en anmeldelse vil bli, det kommer blant annet an på om politiet finner at det er gode nok bevis til at de som har sendt bildene kan straffes.

Se gjerne artikkelen jeg legger ved til deg om temaet under!

Hilsen juristen, Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Rettighetene dine
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om rettighetene dine