Hopp til hovedinnholdet

Gruer meg til at kjæresten skal flytte.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg er 17år.. og er veldig stresset/føler meg dårlig akkurat nå. Kjæresten min skal flytte rundt 1-2timer unna til neste år pga skole, og jeg vet hva jeg bør gjøre.. jeg bør være glad for han, og han bør tenke på utdanningen sin og alt det.. og jeg er jo glad på hans vegne... men jeg bare føler at det blir helt forferdelig.. vi kommer nesten aldri til å se hverandre mer.. og vi er vant til å se hverandre hver helg + 1-2 dager ellers i uka.. grunnen til at jeg gruer meg sånn er at jeg er så glad i han.. og han er på en måte den eneste jeg har også.. jeg sliter litt med vennene mine. Vi er en gjeng, men jeg føler meg aldri 100% inkludert, og samtidig blir jeg ofte «ikke hørt» og de bare går utifra at jeg er den og den personen... føler meg ofte dritt pga dette.. og jeg har det heller ikke så veldig godt hjemme.. Min mor forstår meg ikke helt, og blir sur hvis jeg er med kjæresten for mye.. spørsmålet er vel hvordan jeg skal takle at han flytter bort neste år så vi aldri møtes nestn

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det er naturlig at du gruer deg. Avstandsforhold kan være utfordrende. Som du selv skriver kommer dere ikke til å se hverandre så mye, og det er naturlig at man lengter etter kjæresten sin.

Det er ennå et halvt år til kjæresten din kommer til å flytte. Du har allerede nå begynt å grue deg til at han skal flytte. Jeg tenker at det beste er å ikke bekymre seg over noe som kommer til å skje mange måneder fram i tid. Mye kan skje fram til da. Prøv å nyt her og nå situasjonen. Dere er sammen og har det bra sammen. Når tiden er inne for at han skal flytte får du ta sorgen der og da. Det blir ikke bedre at du bekymrer deg mange måneder fram i tid.

Når tiden er inne for at han skal flytte så prøv å finn løsninger framfor å sørge over at du ikke får se han hver dag. Når kan dere møtes? Kan du dra på besøk hos han og visa versa? 

Ha kontakt via skype og telefon. Det er ikke sikkert at det blir så ille som du frykter. 

Du skriver at du har problemer med venninnene dine. Har du noen som er nærmere enn de andre? Kan du snakke med den du er nærmest om hvordan du føler det? Kanskje de ikke tenker på at de ikke inkluderer deg slik du ønsker? 

Legger ved noen artikler som jeg anbefaler deg å lese.

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Avstandsforhold

Jente er forelska

Avstandsforhold er vanskelig, og det kan være utrolig kjipt. Hva gjør du hvis du eller kjæresten må reise bort eller flytte? Hvordan kan man få et avstandsforhold til å fungere? Og skal man gidde?

Les mer

Venner som "forsvinner"

Trist jente (colourbox.com)

Det er vanskelig å kjenne på følelsen av et vennskap ikke er like sterkt som det engang var.

Skrevet av Tiril, Ungdomsjournalist.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit