Hopp til hovedinnholdet

Sliter med depresjon.

Jente 16 år
 

Spørsmål

Hei kort fortalt. Så er jeg deprimert hele tiden jeg har masse problemer jeg ikkje føler forsvinner. Alt er bare skipt. Og jeg lurer på om jeg burde snakke me en sykolog eller noe. Men jeg vill ikkje mamma skal vite at jeg er lei meg. Og jeg har en far som aldri har enkeligt brydd seg om meg men det er greit nok jeg bare føler at jeg ikkje ser noen utvei. Jeg har bare lyst til og komme meg vekk.jeg bare tenker hele tiden jeg vet ikkje hva jeg skal gjøre lenger. Noen tips?:(

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du skal gjøre når du føler deg deprimert er at du snakker med fastlegen din om det du sliter med. Fastlegen din vil ta deg på alvor og vil sammen med deg finne en løsning slik at du får det bedre med deg selv. Legen kan f.eks. henvise deg til samtalebehandling hos psykolog på BUP. Siden du er over 16 år kan du selv ta kontakt med legen din og legen har full taushetsplikt. Det betyr at dine foreldre ikke vil få vite at du oppsøker hjelp. Men jeg vil råde deg til å også snakke med dine foreldre om det du sliter med for jeg vet at foreldre kan være en veldig god støtte når man har det vanskelig. Hvem som er fastlegen din finner du ut på denne linken www.helfo.no. Du kan også snakke med helsesøster på skolen der du går. 


Med vennlig hilsen psykologen

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Depresjon

Deprimert gutt

Depresjon oppfattes ikke alltid som en sykdom. Verken av deg selv, menneskene rundt deg eller av legen. Symptomene er ikke alltid åpenbare. Mennesker med depresjon gjemmer ofte sin sykdom i stedet for å søke hjelp. Alle føler vi oss nedfor av og til, men depresjon er noe langt mere. Heldigvis kan behandling være til stor hjelp.

Les mer

Depresjon og negativ tenkning

Gutt tenker

Depresjon påvirkes i stor grad av hvordan man tenker. Det finnes måter å snu typiske tankemåter som "Jeg er ikke noe verdt" og "Jeg får ikke til noe, uansett".

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit