Hopp til hovedinnholdet

Jeg er redd for muslimer.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er veldig redde for muslimer, det kommer bare fler og fler av dem på skolen vår å nesten 65%av klassen består av dem. Jeg føler et veldig ubehag av dem siden de er så "slemme" av og til så stjeler noen av dem av andre elever "hvite" og kan være voldelige som eks ta på jentenes kroppsdeler og si stygge ting som min bitch jeg er sykt lei av innvandrere å jeg er egt ganske enig med det de i arbeiderpartiet mener om muslimer. Av og til så vil jeg bare sende dem alle sammen tilbake når de eks flirer av meg eller river meg i håret dette gjelder både guttene og jentene. av og til så kan til og med jentene si stygge ting på arabisk som jeg blir veldig sint av. Guttene kan til og med si ting som snart vil Norge kun bestå av muslimer å sånt er dette sandt? Isåfall det vil jeg ikke jeg hater dem!

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei og takk for at du skriver til ung.no.
 
Det er leit å høre at du har det vanskelig på skolen! Alle har rett til å ha et trygt skolemiljø, uten mobbing og vold.
 
Det høres ut som om du har hatt mange vanskelige opplevelser på skolen med elever som du oppfatter som muslimer. Det å oppleve sånt kan gjøre at man blir redd for alle som ligner på de som har gjort deg vondt, og du kan ende med å få rasistiske tanker om en hel gruppe mennesker. Det er forståelig at du føler det slik, og jeg tenker at det er viktig at du får hjelp og beskyttelse på skolen, og hjelp med dine tanker og følelser. Skolen har plikt til å stanse mobbing og passe på at det er fredelig på skolen din. Ingen har rett til å si stygge ting til deg eller å ta på deg, uansett hvem de er. Din kropp er din, og det å oppleve å bli tatt på er veldig vanskelig. Dette må du få støtte til å stanse og takle.
 
Det er samtidig viktig at du vet at det ikke er sånn at alle muslimer eller utlendinger er slemme, og at rasisme er forbudt. Det å tenke at alle fra en gruppe er på en spesiell måte er fordomsfullt, og vil gjøre at du ikke er åpen for å bli kjent med nye mennesker fra ulike kulturer.
 
Du må altså få hjelp så elevene på skolen din behandler deg med respekt, du må få hjelp til å bearbeide det du har opplevd, samtidig som du får hjelp med å ikke være redd for alle som er fra andre kulturer.

Jeg vil be deg snakke med foreldrene dine, og med læreren din eller helsesøster, slik at du kan få hjelp og støtte.


 

Lykke til!

Vennlig hilsen minoritetsrådgiveren (IMDI) i samarbeid med ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Hva er rasisme?

Beskytter seg med å holde opp hånda (colourbox.com)

Rasisme er å rettferdiggjøre at man behandler noen dårligere fordi de har en annen hudfarge, religion, kommer fra et annet land eller har en annen etnisk opprinnelse.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit