Hopp til hovedinnholdet

Læreren sa vi klådde på hverandre. Ble lei meg. Hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Her om dagen skulle vi ha gruppesamtaler i et fag. Jeg og en venninne sitter ved siden av hverandre, og da vi er ferdige med samtalen, begynner vi å prate om andre ting. Vi driver også og «tuller» med hendene til hverandre (bare sånn som alle gjør). Plutselig kommer læreren vår bort, og sier at det ikke er lov til å klå på hverandre i timen, og at vi må gjøre dette i friminuttet. Hun ber også meg om å flytte meg. Jeg syntes dette var veldig flaut og rart, fordi vi opplevde på INGEN måte at vi klådde på hverandre, jeg var nære hånden hennes liksom. Jeg tok dette litt personlig, og ble faktisk litt lei meg... Hva skal jeg gjøre med dette?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Jeg forstår veldig godt at du ble litt lei deg og at du tok det personlig! Læreren tolket situasjonen helt feil og utsatte deg for uønsket oppmerksomhet fra hele gruppa eller klassen. En helt vanlig tulle-situasjon ble plutselig sett i et annet lys, slik jeg forstår det at å "klå", ble tolket og uttalt som en seksuell handling. 
Du kan snakke med henne om det som skjedde og si at du ikke syntes det var greit. Hun kunne bedt dere være rolige og sitte stille, i stedet for å tolke at dere klådde på hverandre. Du kan si at å tulle med hender ikke er å klå, og når hun sa det hun sa høyt foran alle, og i tillegg ba deg å flytte deg, at du ble flau og at det føltes rart. Det hadde ikke noe med å "klå" i seksuell forstand å gjøre i det hele tatt, slik det kanskje ble oppfattet av både deg og de andre når hun sa det hun sa. Kanskje følte du det nedverdigende? 
Hvis det er vanskelig å forklare for henne, kan du snakke med helsesøster på skolen. Helsesøster kan hjelpe deg å snakke med læreren. Ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her, hvis det er til hjelp. 

Jeg håper dette er til hjelp og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit