Hopp til hovedinnholdet

Hva kan jeg gjøre for at guttene ikke skal spørre om nudes og fingre video hele tiden?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en app som heter yubo og jeg startet å snakke med gutter som er 13 år, 14 år og 15 år. Guttene snakket skittent og de spurte om jeg kunne sende nudes og jeg sa ja og sendte det til dem etter de hadde åpnet mine snapper så sendte de dickpicks til meg. Nå så snakker jeg med gutter som er 16 år, 17 år og 18 år jeg og de guttene startet med å bli kjent, men etter hvert så begynte de å spørre om nudes og jeg sendte nudes til dem og jeg fikk dickpicks fra dem. Jeg synes det er slitsomt å sende nudes til gutter hele tiden og det er også slitsomt når guttene snakker skittent til meg hele tiden. Mange gutter sier til meg at de runker til bildene mine og det er greit, men jeg vil ikke vite det. Når jeg slår på telefonen min så har jeg fått snapper fra gutter om at de vil ha nudes og jeg blir lei av dette og jeg føler meg brukt og jeg føler at ingen liker meg for den jeg egentlig er. Hva kan jeg gjøre for at guttene ikke skal spørre om nudes og fingre video hele tiden?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Supert at du skriver til oss!


Dette høres ikke helt greit ut! Ikke skam deg over å ha sendt nudes, alle gjør før eller siden noe de angrer på.

Det som blir lurt for deg nå er å fine ut hvem du vil være og hva du vil ha.

Det er vondt å føle seg brukt og at ingen ser deg for den du egentlig er. Desverre kan det bli sånn i "nakenbildejungelen", at man er mer opptatt av kropp enn av person. Dersom man ønsker seg en kjæreste er det jo gjerne sånn at man vil ha en som er hyggelig og som liker deg for den du er ikke bare for kroppen din.

Dersom du vil komme deg ut av dette anbefaler jeg deg å slette brukeren din. dersom du har dem på snap så blokker dem.Disse guttene er neppe noe å ta vare på og sjangsen er stor for at de kun er ute etter bilder og ikke etter kjæreste.

Du fortjener bedre!!! Nå må du ta vare på dine egne grenser og gi streng beskjed dersom noen går over streken for hva du synes er greit!

Opprett ny profil dersom du fortsatt ønsker å være på yubo, men uten nakenbilder. (selv om det er utrolig mye sending av nudes og dick-pick på denne appen, går det an å være der uten å gjøre det!)

Dersom de likevel kontakter deg, så si ifra at du ikke ønsker dette og gå til politiet dersom de ikke hører etter. Du er 14 år og det de spør etter regnes som barneporno! Det er #ikkegreit!

Snakk med de hjemme eller en voksen du stoler på!

Ikke finn deg i skitten prat og nakenbilder på din bekostning.

Jeg heier så sykt mye på deg <3<3<3

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Pass på hva du deler på nettet

Jente ser på mobilen sin (colourbox.com)

Vi er mer personlig og åpne på nettet enn noen ganger før. Husk på at det du deler kan slå tilbake på deg senere.

Av: Hanna, ungdomsjournalist for ung.no

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett