Hopp til hovedinnholdet

En gutt begynte å klå på meg

Jente 18 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg og jentene hadde nash, der det kom noen gutter. Det var sykt gøy og vi drakk. Senere på kvelden (på morgenen) dro jeg og en gutt opp for å legge oss, da vi senere hadde sex. Det var både jeg og han med på. Vi blir vekket at kompisen hans og gutten som jeg sov og hadde sex med går ned på do og gjør sitt. Kompisen som vekket oss begynner å klå på meg etter at jeg antall ganger hadde sagt jeg ikke ville. Han begynner å ta på puppene og rompa mi, selv når jeg sa nei. Han begynner å gå nei mot tissen min og prøver å stappe inn fingrene, noe jeg ikke synes var greit. Ropte på hjelp, men ingen kom. Jeg synes ikke dette var greit. Det var ikke voldtekt, men føltes nesten ut som det. Hva burde jeg gjøre?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Det du skriver om er ikke greit. Den gutten burde respektert de grensene du prøvde å sette for deg selv. 

Det er vanskelig å svare på hva du bør gjøre. Hva er viktig for deg? Ønsker du å anmelde hendelsen? Er det viktig for deg å si til han at det som skjedde var ugreit for deg? Du kan anmelde det som skjedde til politiet hvis du vil. Det er ikke sikkert at politiet klarer å bevise en straffbar hendelse og det kan være den gutten vil fortelle en annen versjon av det som skjedde. Men kanskje er uansett godt for deg å si tydelig ifra om at det ikke var greit å handle slik han gjorde. 

Plager det deg det som skjedde? Trenger du å snakke med noen? Prøv å ta dette med deg videre som en læresituasjon. Hvordan kan du beskytte deg selv mot å komme i en liknende situasjon igjen? Kan du sette grenser på en annen måte en annen gang? Det kan være hjelpsomt å snake med noen om det du tenker på. Helsepersonell har taushetsplikt, og kan hjelpe deg å finne mer ut av hva du bør gjøre etter å ha snakket mer med deg. Jeg tenker at du kjenner deg selv best og vet hva du trenger. Men kanskje det er nyttig å tenke sammen med noen om hvilke ulike muligheter du har nå. Se også vedlagte artikler.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hva sier loven om seksuelle overgrep?

Trist jente sitter på senga (colourbox.com)

Vi har samlet en oversikt over lovbestemmelser i straffeloven som omhandler seksuelle overgrep.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Psykisk / følelser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om psykisk / følelser