Hopp til hovedinnholdet

Krangler med pappa. Hva kan jeg svare han?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei☺. Jeg har mange venner og sånt, men jeg vil ikke være med de på fritiden. Men pappa blir ganske sur når jeg ikke vil være med de. Det ender opp i krangel og jeg blir redd når pappa er sur, men jeg vet ikke hva jeg skal gjøre! Jeg bor bare annenhver helg hos pappa, men det er ikke noe fin helg. Vet dere hva jeg kan svare?

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver inn til ung.no.

Det er forståelig at du er fortvilet. Det er vondt å få kjeft når en ikke føler at en fortjener det. Det er heller ikke slik at man skal bli redd sin egen far. 

Du er hos din far annen hver helg. Jeg anbefaler deg å snakke med din far når begge er i godt humør og har tid til å snakke sammen. Forbered deg godt og snakk ut i fra deg selv. Det vil si at du sier noe om hvordan du tenker, føler og har det. Ikke angrip han, men fortell hva som gjør at du ikke er opptatt av å være med dine venner på fritiden og hva du ønkser å gjøre når dere to er sammen annen hver helg.

 

Du kan også si noe om at det er lov å bli lei seg når man får kjeft og opplever at det er urettferdig, og at du ønsker at han skal respektere at du foretrekker å være med vennene dine på skolen. Kanskje du også kan si noe om at du blir redd når han blir så sint og at det gjør at du ikke opplever at det blir en fin helg. 

 

Hvis du ikke synes det hjelper å snakke med din far kan du snakke med din mor som kanskje kan snakke med din far. Du kan også ta kontakt med helsesøster, eller foreslå at dere kan sammen kontakte familievernskontoret. Der kan dere få hjelp til å snakke bedre sammen.

Jeg ønsker deg all lykke til!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Krangling, strenge grenser og bråk hjemme?

Sinna gutt (colourbox.com)

Kan du sove over hos kjæresten? Hvor lenge kan du være oppe? Her finner du spørsmål og svar på vanlige konflikter du kan møte på når du bor hjemme.

Les mer

- Jeg krangler mye med mamma, hva skal jeg gjøre?

Jente krangler med mora si (colourbox.com)

Jeg får veldig mye kjeft hjemme, når jeg å mamma krangler, og det er veldig ofte. Jeg vet ikke hva jeg skal gjøre. Jeg gråter hver gang vi krangler og så får jeg masse kjeft. Hva kan jeg gjøre?

Les mer

- Jeg sliter med foreldrene mine, hvordan kan jeg få de til å forstå?

Gutt tenker (colourbox.com)

Følelsen av at foreldrene dine ikke forstår deg, har du sikkert hatt. Det kan oppleves som rart, dumt, merkelig og til og med skremmende. Hvordan skal du få dem til å forstå deg?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit