Hopp til hovedinnholdet

Vennen min kysser på meg og tar på meg, hva skal jeg gjøre?

Jente 16 år
 

Spørsmål

Jeg har en "venn". Vi var bestevenner, så tok vi det litt videre, men så gjorde han en feil. Han kysset meg, selv om han hadde lovet meg flere ganger at han ikke skulle gjøre det. Jeg hadde sagt flere ganger nei, men han gjorde det uansett. Noen andre ting han har gjort, er å mast seg frem til å ta på rompa og puppene mine (med klær på, selv om han prøvde å ta ned i buksen min bak, og under BHen), selv om jeg sa nei. Han maste ofte og mye når vi var sammen (ved å skli hånda ned eller opp, så jeg måtte trekke den vekk. Etter hvert gadd jeg ikke mer, og bare lot det skje). Allikevel, etter kysset begynte jeg med en gang å gråte, og måtte gå. Han sa han hadde skyldfølelse, og at det var dårlig gjort av han, og vennene mine mener jeg burde tilgi han, vet ikke selv hva jeg skal gjøre. Vil liksom ikke miste det jeg hadde med han, men vil ikke at det skal fortsette slik det var at han maser seg frem til alt.

Dette spørsmålet og svaret er mer enn ett år gammelt. Endringer i lovverk og regelverk kan ha skjedd etter den tid.
 

Svar
Hei jente 16!

Takk for spørsmål.

Den eneste som bestemmer hva som skal skje og med hvem, er du. Ønsker du ikke at noen skal kysse deg eller ta deg på kroppen, må du være tydelig og si nei. Vil han likevel ikke respektere det du sier, må du vurdere om dette er en person som det er godt for deg å være sammen med. 

Selv om du er glad i han og du ikke har lyst til å miste han, må du selv kjenne etter om dette er en person som gjør deg godt, om respekterer deg og som du kan stole helt og fullt på. Slik du beskriver han, virker det ganske tydelig som at han ikke hører på deg og heller ikke bryr seg om hva du sier og mener. 

Skal du fortsette å være venn med han, er det viktig at du er klar, tydelig og setter grenser for hva du vil være med på. Bryter han de igjen, må du vurdere om dette er en god nok venn for deg.

Håper svaret var til hjelp for deg.

Hilsen sexologisk rådgiver, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit