Hopp til hovedinnholdet

Han vil være min «friends with benefits»

Jente 16 år
 

Spørsmål

Heisann! Jeg har fått meg værdens beste guttevenn, vi prater sammen om alt mulig. Han vil være min «friends with benefits», og det høres ut som en merkelig ide spørr du meg. Altså jeg er glad i han og en smule forelska i han, og er redd for at jeg skal ende opp såret fordi at han kanskje ikke ønsker noe mer enn sex. Jeg er jomfru, og føler ting blir mer og mer rart mellom oss. Han snakker nesten ikke til meg, Han bryr seg liksom ikke om annet å ha sex med meg, og det bekymrer meg litt. Vi har ikke hatt sex, men han maser og gnager og det hele tiden. Hva skal jeg gjøre, jeg vet ikke om det er det jeg vil være med han altså bare en sexpartner. Jeg vil bare være en god venn med han ,men han vil ha sex. Jeg er redd for at han bruker meg, fordi jeg har fått høre det fra andre venninner at han har sagt det. Det er synd hvis han lyver til meg å bare bruker meg fordi jeg ser på han som den beste vennen jeg har hatt. Hva burde jeg egentlig gjøre? Å han vil ha nakenbilder av meg.. HJELP!

Besvart 17.08.2018 17:35
 

Svar
Hei jente 16 år.
Takk for at du skrev til ung.no
Det kan være god mulighet for at du ender opp såret fordi han ikke ønsker noe mer enn sex. Du har allerede hørt fra venninnene at han bare vil ha sex. 
Kanskje må du spørre deg selv om han virkelig er den beste vennen du har? En ting er at han er lett så snakke med om alt mulig. Det er bra. Men hvis årsaken til at han er så snill, vennlig, eventuelt omsorgsfull, er fordi han vil ha sex, er han kanskje ikke så snill? I og med at du ikke, til nå, har villet ha sex, er ting blitt rart mellom dere. Hvorfor tror du det er slik? 
Hva er best for deg i denne situasjonen? Hva hvis du har sex med han? Hva hvis du sender nakenbilder? Det kan være at han ikke vil snakke mer med deg etterpå. Det kan være at han vil snakke, for å få mer sex. Du vet også at i det du sender nakenbilder, mister du enhver kontroll med de. Han kan gjøre det han vil, ta skjermbilde, publisere de, sende de til sine venner etc. Tør du å sende nakenbilder?
For at du skal klare å rydde bedre i tankene og følelsene du har, anbefaler jeg at du snakker med helsesøster på skolen eller på helsestasjon for ungdom. Hvis det er vanskelig å forklare kan du ta med utskrift/skjermbilde av det du har skrevet og eventuelt svaret her. Da har dere et godt utgangspunkt for en samtale. 
Du er viktigst i verden for deg selv og du skal ivareta deg selv!


Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster/sexologisk rådgiver (NACS), ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Sex som DU vil

Trist jente ligger på senga (colourbox.com)

Sex kan være deilig, energigivende og styrkende dersom alt stemmer, begge har lyst og forholdet er godt og trygt. I andre situasjoner kan sex bli helt feil, ødeleggende og vondt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Er det greit å mase seg til sex?

Par i en seng (colourbox.com)

Du gleder deg kanskje veldig til å ha sex med kjæresten din, men det å mase om sex kan føre til at kjæresten din føler seg presset til å ligge med deg. Det er aldri greit å presse noen til sex.

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Sex med en venn

Vennesex (colourbox.com)

Har du sex med en person du ikke kaller for kjæreste? Det er ikke uvanlig. Slike forhold bør også følge noen regler for å forhindre at en av dere blir såret. De viktigste kan du lese mer om nedenfor.

Les mer

Sex første gang - Seksuell debut

Par i senga

Når er jeg klar for å ha sex første gang? Det er et spørsmål mange stiller seg.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Sex
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om sex