Hopp til hovedinnholdet

Slette bilder.

Jente 17 år
 

Spørsmål

Hei. En venninne av meg tok noen bilder og videoer av meg fra en fest. Bildene og videoene inkluderer forelskelse og fulle folk og masse greier. Jeg vil ikke at folk skal se videoene og jeg har sakt og spurt OL hun kan slette det. Hun viser meg bildene osv stadig vekk og hun vet hvor lei meg og deppa jeg blir når jeg ser det. Er dette noe jeg kan politianmelde eller går ikke det?

Besvart 16.09.2018 20:47
 

Svar
Hei jente 17 år.

Takk for at du skriver til Ung.no!
Dette er en situasjon mange nok vil kjenne seg igjen i. Noen har bilder av deg som du ikke ønsker at andre skal se eller dele. Slik jeg forstår deg du skriver her, så dreier det seg om videoer/bilder venninnen din har, men som hun ikke har delt med andre. Du er redd for at hun kan gjøre det, og hun viser deg stadig disse videoene og bildene for å erte eller plage deg. Du har bedt henne om å slette det, men hun gjør det ikke.
Jeg skjønner at dette ikke er greit, og at du blir lei deg. Det du bør gjøre, er å forsøke å snakke med henne om det. Helst når dere har en rolige stund og du kan snakke fornuftig med henne. Forklar hva du føler, og at du som hennes venn hadde ventet at hun respekterte ditt ønske om å slette deg fordi det plager deg så sterkt. Dere er venner, og da tenker jeg at du må appelere til vennskapet mellom dere og bruke det for å få henne til å forstå alvoret i dette.

Du kan også velge å bare heve deg over det, og ikke bry deg. Kanskje blir det ikke så morsomt for henne å erte deg lenger, og hun velger å slette  videoene og bildene.
Du kan gå inn på slettmeg.no og lese mer om hvilke rettigheter du har. 

Håper dette kan hjelpe deg.
Lykke til!

Vennlig hilsen helsesøster.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Regler for bruk av bilder på internett

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Kan du legge ut bilder av andre på internett uten å spørre dem om tillatelse? Hva er viktig å tenke gjennom før du legger ut bilder på nettet?

Les mer

Hvor går grensen for bilder du legger på nett?

Legger du bikinibilder fra sommerferien på Facebook? Hvordan deler du bilder fra helgens fest med venner? Er du ung mor som blogger om babyen din med daglige bilder? Bilder av andre, spør du først?...

Gå til vote

Vennskap, både verdifullt og sårbart

Venner spiller gitar i en park sammen (colourbox.com)

Hvordan skal man få en god venn, hva er en god venn og hvordan holde på en god venn? Vennskap er viktig, og noen ganger litt vanskelig.

Les mer

Ikke så gode venner lenger?

Venninner (colourbox.com)

Har bestevennen din begynt på en ny skole? Eller har dere så forskjellige interesser at dere ikke lenger har noe å snakke om? Fortvil ikke. Du kan redde vennskapet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit