Hopp til hovedinnholdet

Far som ikke har penger og ofte er sint

Jente 13 år
 

Spørsmål

hei, jeg vet ikke hva slags emne dette er, men tok bare det første jeg tror dette går under. jeg har en far som er ganske jævlig for og si d rett ut han klikker for ingenting og vær gang han gjør d begynner jeg og gråte. han har aldri penger fordi han kjøper snus osv så sier han at han gjør alt for at jeg skal ha mat. for litt siden hadde han bare 150kr som er nok til brød og no billig pålegg, men neida han skulle ha snus og det er tydeligvis min feil da. jeg har også en storebror han var mye verre med og jeg bare gråter av og tenke på dette. han kan også kalle meg for en utakknemlig jævel unge og satans unge osv han sier at jeg maser veldig mye om ting så får jeg det hele tiden, men det er ikke sant jeg spør nesten aldri om noe og hvis det er noe jeg vil ha så er bare en cola liksom. vær gang han kjefta eller tok meg i armen eller kaller meg stygge ting blir jeg knust og vil bare drepe meg selv, matlysten min går bort for 1-2 uker og jeg spiser kanskje bare 1 brødskive på de dagene .

Besvart 03.10.2018 18:50
 

Svar
Hei 
 
Takk for at du tar kontakt!
 
Det høres ut som om du ofte er veldig fortvilet og utrygg på faren din. 
 
Det er slik at faren din ikke har lov til å slå deg eller gjøre ting som er vondt, han skal heller ikke behandle eller straffe deg på en måte som gjør deg redd og bekymret.
 
Foreldre som har barna sine boende hos seg enten fast eller på samvær, har plikt til å ta vare på barna sine. Det vil si at faren din må passe på deg, sørge for at du har nok mat, klær og et sted å bo. Han skal støtte, trøste deg og hjelpe deg blant annet til å ta gode avgjørelser når du trenger det.  
 
Slik du beskriver det i innlegget ditt høres det ut som om faren din skremmer deg og ikke tar hånd om deg som han har plikt til å gjøre. Det er ikke lov.
 
Slik det er nå, kan det høres ut som det ikke er mulig å si ifra direkte til faren din- slik som du har prøvd. Det er derfor viktig at du tar kontakt med en voksen du stoler på og forteller det slik som du har gjort her i innlegget ditt. Det kan være en lærer du liker, kanskje helsesøster på skolen, eller du kan ta direkte kontakt med barnevernvakta som har mye kunnskap og kan hjelpe barn som ikke er trygge hos foreldrene sine

Håper svaret var nyttig for deg!

 

Mvh familieterapeuten i samarbeid med ung.no

 
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Få det bedre hjemme med familieråd

Film om familieråd (bufdir.no)

Har noen foreslått familieråd for at du skal få det bedre hjemme, eller er du bare nysgjerrig på hva det er? I familieråd samarbeider barn, familie, nettverk og fagfolk om å finne de beste løsningene for barn og ungdom.

Les mer og se en film om hva som skjer i et familieråd.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Problemer hjemme? Få hjelp av familievernet

Familietrøbbel (colourbox.com)

Har du problemer i familien med krangling, rus, vold, overgrep eller fordi foreldrene dine ikke vil være sammen lenger? Da kan du få hjelp hos et familievernkontor.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit