Hopp til hovedinnholdet

Har kranglet med en venninne, og hun fortalte at jeg har sendt nudes

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, jeg og en gutt snakket sammen mye før. En dag sende han nudes til meg, og begge to ville det. Han sende nudes til meg i flere uker også bestemte jeg meg for å sende bilde av rompen min. Da hadde jeg en jente på besøk. Vi snakket sammen om dick picks og sånt også sa jeg at jeg får nudes av *****. Litt senere sende gikk jeg på badet og sende nudes. Og hun jenta som overnatter hos meg viste at jeg sende nudes til *****. Vi lovte å ikke si noe til noen og vi stolte 100% på hverandre. Men jeg sa det jo til hun jenta. Noen dager senere kranglet jeg og hun jente, og hun jenta bestemte seg for å si til de fleste på trinnet og noen i 9 OG han som sende nudes til meg at vi sendte nudes til hverandre. Så nå hater jeg henne! Og det er ikke bare derfor. Hun har alltid vært slem mot meg. Hun har ALLTID kommentert alt som er feil med meg. Og det verste er at ingen skjønner det. Jeg lurer på hva jeg kan gjøre? Om det er min skyld. Om jeg og hun kan bli anmeldt?om det er feil å hate?

Besvart 17.10.2018 21:22
 

Svar
Hei

Takk for at du skriver til oss!

Jeg forstår at du er i en vanskelig situasjon nå, hold ut. 

Å fortelle andres hemmeligheter videre er ikke særlig snilt, selv om man er supersint og krangler. Dette handler om tillitt. Det gjør det også når man sender nudes med noen. Da har man som oftest tillitt til at vedkommende ikke deler bildet videre, eller forteller det videre.  Dersom du og gutten var enige om å ikke fortelle dette til noen, så har også du brutt tillitten hans. 

Men frykt ikke! Tillitten kan gjenvinnes ved at man snakker sammen og får forklart hva det var som egentlig skjedde. Og sier unnskyld til dem vi har såret. Og forklarer hvorfor det skjedde og hvilke følelser som førte til at det ble sånn som det ble. 

Du skriver at det er snakk om å fortelle om bilder, ikke om å vise frem bilder. Det er ulovlig og man kan bli anmeldt for å vise frem eller dele andres nakenbilder. Det skal derimot mye til før man blir straffet for å fortelle om andres nakenbilder, men som sagt dette er et brudd på noens tillitt og alvorlig nok. Folk kan ha problemer med å stole på noen som forteller hemmeligheter. 

Det å si unnskyld når man har gjort noe som ikke var helt bra, er utrolig effektivt. Og vil føre til at både du og den andre nok føler det bedre. Dersom gutten er lei seg eller såret fordi du har fortalt videre om nakenbildene, synes jeg at du skal vurdere å be han om unnskyldning. 


Når det kommer til at du alltid har følt at venninnen din er mot deg så kan dette handle om flere ting. I de fleste venneforhold kan konflikter oppstå. Utgangspunktet for konflikten kan være en uenighet, et løftebrudd, en skuffelse eller lignende. Noen kommer lettere i konflikt enn andre og noen er bedre til å løse konflikter enn andre. Noen er veldig vare på negative signaler fra andre, og for noen kan et blikk som de tolker som noe negativt være nok til at det blir en konflikt. Hemmeligheter som er blitt fortalt videre er også en vanlig grunn til konflikt.

Dersom du opplever at du blir mobbet av denne jenta, synes jeg du bør fortelle dette til læreren din. Skolen har plikt til å hjelpe deg dersom du opplever å bli mobbet eller utestengt. Du kan også snakke med helsesøster på din skole. 

Dere blir nok mest sannsynligvis ikke anmeldt, men det kan være veldig greit og modent å rydde litt i denne saken ;)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Blitt uvenner? Slik ordner du opp.

To jenter med ryggen mot hverandre (www.colourbox.com)

Opplever du å bli behandlet urettferdig av vennene dine, eller har du kranglet med en venn? Her er noen gode tips til hvordan dere kan snakke godt sammen og kanskje løse problemet.

Skrevet av ungdomsjournalist Julie

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Kriminalitet
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om kriminalitet