Hopp til hovedinnholdet

Hun er 13 år men oppfører seg som om hun er 20, hvorfor tar ingen tak?

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei, en gammel bestevenninne av meg (vi var veldig nære) har akkurat fulgt 13 år og har over 5000 følgere på Instagram. Hun legger ut veldig prostituerte bilder, det ser ut som hun er 20 år. Helsesøster på ungdomsskolen nå har ringt foreldrene og foreldrene sa at de skulle gjøre noe med det, de har ikke gjort noe med det. Hun har fortsatt bildene der og oppfører seg fortsatt som hun er 20. Moren er helsesøster selv så er rart hun ikke reagerer. Skolen ringte også foreldrene på barneskolen. Hun suge pikk og hadde sex første gang da hun gikk på barneskolen.. hvorfor er det ingen som tar mere tak i det? Nesten alle foreldrene på barneskolen snakker om hun og foreldrene på fritiden med de andre foreldrene...

Besvart 30.10.2018 20:46
 

Svar
Hei


Så fint at du skriver til oss!

Det virker som om du er bekymret for venninna di. Det er bra at du bryr deg om henne og hva som skjer med henne.  

I denne saken virker det som om både skolen og helsesøsteren har snakket med foreldrene hennes, uten at det har blitt bedre. 

Når du sitter å er bekymret for henne kan det være lurt å snakke litt med henne, for å motvirke det at alle andre snakker om henne. Har skole og helsesøster snakket MED henne? Og hva er det hun tenker om denne situasjonen? 

Av og til må man si noe mange ganger, før det til slutt hjelper. Du kan snakke med helsesøster igjen, også læreren din. Få venninnen din med inn i samtalene, det hjelper ingenting så lenge hun ikke får være med.

Dersom dette ikke hjelper, og du fortsatt er BEKYMRET for venninna di kan du snakke med barnevernet der du bor og få råd fra dem. Du kan også ringe Alarmtelefonen 116111

Jeg håper det ordner deg for venninna di <3

Masse lykke til!

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Stå opp mot slutshaming

Jente lei seg (colourbox,com)

"Slutshaming" gjør at mange er redde for å stille opp for venner som står alene og avkledd på nett. Vær en god venn og stå opp mot rykter og baksnakking.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Aldersgrenser
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om aldersgrenser