Hopp til hovedinnholdet

Balettlæreren min tar på meg, bør jeg si i fra?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei! Jeg er en jente på 14 år å er danser. Jeg har en mannlig balletlærer en gang i uka. Jeg føler meg ikke helt komfortabel med ham. En gang sparket han meg plutselig på rompa,og jeg har ikke følt meg komfortabel med han etter det. Det skjedde bare en gang. Det har skjedd med noen av de andre også, men de tar det ikke på den måten. Noen dager siden når han gikk forbi meg tok han meg i midjen og dyttet meg bort. Dette høres ikke ille ut men det er vanlig å bare spørre en om å flytte seg enn å ta rundt livet. Spørsmålet mitt er burde jeg si i fra om dette til noen?

Besvart 11.12.2018 11:22
 

Svar
Hei jente 14 år.

Ja, jeg synes du skal prate med noen om dine opplevelser med din balettlærer, da kan helsesøster på skolen være en du kan snakke med. Sammen kan dere finne ut hva du bør gjøre i forhold til at du ikke føler deg komfortabel med din balettlærer, for slik skal det ikke være.

Vi har alle en intimgrense og når en opplever at andre går over denne uten at en har "invitert" dem inn, kan en kjenne på et ubehag. Derfor er det viktig å si i fra når en opplever et slikt ubehag. Denne intimgrensen endrer seg i løpet av livet og selvfølgelig i forhold til hvor trygg en er på de rundt seg. 

Men det er vel kanskje også slik at det forventes at en tar på hverandre i større grad når en danser? Derfor kan det være at din lærer ikke tenker at det er feil og derfor ikke forstår at du synes dette er vanskelig? 

Jeg synes også du skal snakke med dine foreldre om hvordan du opplever dansetreningen og din lærer. kanskje de kan hjelpe deg til å ta en prat med læreren din?

Jeg håper dette var til hjelp for deg og ønsker deg alt godt.

 

Vennlig hilsen Helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit