Hopp til hovedinnholdet

Råd etter voldtekt.

Gutt 18 år
 

Spørsmål

Ei venninne av meg var sammen med ein gutt. Dei hadd et nært forhold.Han slo opp med henne for en stund siden og det virker som at hun egentlig har det bedre nå. Hun fortalte meg nettopp at da dei var sammen var det en periode hvor han ikke hørte på henne da hun ikke ville ha sex,og prøvde å fjerne hendene hans.Han fortsatte å ta på henne og mase helt til hun ga deg og tvang seg selv til å ha sex med han. Hun sa det gjorde vondt og.Dette var ikke første gngen de hadde sex, men denne perioden skjedde dette hver dag.Han stoppet ikke før hun ga etter.hun tenker mye på dette for tiden og tankene er et rot.Jeg ba hennr snakke med læreren eller psykologen sin for å sortere tankene,men hun sier hun ikke tørr. Hun føler seg teit som tenker på situasjonen i det hele tatt fordi hun mener det er hennes egen feil (noe det absolutt ikke er)og at hun er redd det vil høre dumt og overdramatisert ut.Hun vil heller ikke være til bry med noe så «uviktig».Hva burde hun gjøre?Er det dumt elr vikti å ta op

Besvart 11.12.2018 21:18
 

Svar
Hei gutt 18 år.
 
Takk for din henvendelse til oss. Så fint at du bryr deg om din venninde. Det hun har opplevd er det vi kaller for seksuelle overgrep. Hun har vært veldig klar og tydelig til sin kjæreste om at hun ikke vil ha sex med han. Og dette er noe han som kjæreste burde respektere. For å ha sex skal det alltid være samtykke fra begge parter. Og som du sier er det ikke hennes feil. Vi anbefaler også  at det hadde vært fint om hun kunne prate med noen om dette, det kan være foreldre, lege, venner, psykolog eller et incest/overgreps senter.

Om hun syns dette er vanskelig  er hun  velkommen til å ringe oss på Landsdekkende telefon for incest for seksuelt misbruk på telefon 80057000, nettside www.incest80057000.no. Vi har døgnåpent og du kan velge å være anonym når du ringer til oss. Så kan vi også veilede hva som vil være best for henne.

Legger ved noen linker som kan være fine å lese.

Masse lykke til.

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Voldtekt - vanlige reaksjoner

Jente bak en glassrute (colourbox.com)

Dette er først og fremst skrevet for deg som har opplevd å bli voldtatt. Her kan du lese om vanlige reaksjoner på en slik hendelse. Du får også gode råd om hva som kan være til hjelp på kort og lang sikt.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit