Hopp til hovedinnholdet

En gutt klår på meg, sier stopp, men han fortsetter. Hva skal jeg gjøre?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Det er en gutt i klassen som klår på meg, jeg sier stopp og at han ikke skal gjøre det, men han bare fortsetter. I tilleg så liker jeg også han, men vil ikke at han klå på meg. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 15.12.2018 18:05
 

Svar
Hei jente 14 år.

Så bra at du spør om dette!

Denne gutten har ikke lov til å klå på deg, ta på kroppen din! Selv om du liker ham, skal han ikke gjøre det, og det er så bra at du er så klar på dette! 

Du kan vise ham utskrift eller lete opp artikkelen om seksuell trakassering her på ung.no, som er vedlagt under her. Du kan si at denne bør han lese. Når han har lest den kan dere snakke om hva det er han gjør. Han må lære seg forskjellen mellom flørt og seksuell trakassering før han får en anmeldelse på seg. Flørt er gjensidig, likeverdig og begge vil det man gjør. Når en sier fra om at den andre ikke skal gjøre det den gjør, må han forstå det! Hvis han fortsetter slik, vil det kun være et tidsspørsmål før han blir anmeldt. Når han er fylt 15 år er han strafferettslig tilregnelig. 

Hvis du klarer å vinkle samtalen høflig og hyggelig, kan det være at du klarer å bevare et godt forhold til denne gutten. 

Hvis han fortsetter å klå på deg, å du snakke med kontaktlæreren, helsesøster eller foreldrene dine/de foresatte. Han kan ikke fortsette slik. 

Det er så bra at du står opp for deg selv! Fortsett slik!

Jeg håper dette er til hjelp for deg og jeg ønsker deg alt godt!

Hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Seksuell trakassering

Jente sier stopp med hånda (colourbox.com)

Har du blitt klådd på ufrivillig, blitt kalt hore, horebukk eller andre seksuelle skjellsord? Mange rapporterer at de har opplevd dette og annen form for seksuell trakassering og seksuell tvang.

Les mer

20 tegn på at han/hun liker deg

Forelsket jente (colourbox.com)

Mange opplever stadig følelsen av å være hodestups forelsket, og at det ikke er noe man ønsker mer enn at den du er forelsket i skal føle det samme for deg! Men hvordan vet du om en person liker deg eller ikke?

Av Signe, ungdomsjournalist ung.no

Les mer

Slik oppnår du respekt

Gutt med armene i kors (colourbox.com)

Du skal ha respekt for andre, men du skal også bli respektert! Finn ut hvordan du oppnår respekt, og få tips om hvordan du kan vise andre mer respekt.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit