Hopp til hovedinnholdet

En gutt truer meg med å legge ut nakenbilder av meg på nettet.

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har klart å sende nakenbilde til en gutt fra USA som jeg synes var veldig kjekk. Siden jeg stoppet å sende han nudes en dag, truet han meg med å legge det ut på Snapchat, Instagram og en nettside med å tagge navnet mitt og hvor jeg kommer fra. Jeg har prøvd å snakke med han og få han til å ikke sende de videre, men vil fortsatt sende det ut hvis ikke jeg fortsetter å sende han nudes. Jeg vil på en måte ikke si det til foreldrene mine heller. De vil bli så skuffet når jeg sier jeg har sendt nudes til en gutt som ikke engang er herfra. Hva skal jeg gjøre nå???

Besvart 28.12.2018 16:50
 

Svar
Hei!

Det du opplever er ikke greit.

Det kan være lett å la seg sjarmere av kjekke gutter på nettet, men problemet er at man aldri kan vite helt sikkert om hvem de er og om man kan stole på dem. Det er ikke alltid de er den de gir seg ut for å være.

Å sende nakenbilde av seg er ikke straffbart. Samtidig har man aldri kontroll på hvordan slike bilder blir brukt av andre.

I Norge er straffbart å sende nakenbilder av andre, uten at den det gjelder gir sitt samtykke. Jeg kjenner ikke lovverket i USA, og om det er mulig å straffeforfølge dette på none måte.

Jeg råder deg sterkt til å ikke la deg presse til å fortsette å sende nakenbilder til denne gutten.

Jeg vil anbefale deg til å snakke med politiet om hvordan du kan håndtere de truslene og hva de råder deg til å svare han?

Politiet er de som kan mest om hva som er mulig når det gjelder rettigheter og straff og de er gode å snakke med i slike situasjoner. Du kan også snakke med helsesøster på skolen din. Hun kan gi deg gode råd.

Jeg råder deg også til å lese artiklene under.

Håper svaret mitt var til hjelp for deg.

 

 

 

Vennlig hilsen helsesøster, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Slik sletter du informasjon om deg på nettet

Jente med mobil (www.colourbox.com)

Har du funnet bilder av deg selv på nettet som du ikke vil at andre skal se? Eller har noen opprettet en falsk profil i ditt navn? Slik sletter du opplysninger fra nettet.

Les mer

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Har du opplevd utpressing på nett?

Gutt på rommet sitt foran pc (www.colourbox.com)

Hvis noen får deg til å sende seksualiserte bilder i sosiale medier og truer med å spre dem videre, er det kjempeviktig at du sier ifra til noen. Det er mange som kan og vil hjelpe deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett