Hopp til hovedinnholdet

Er sex uten samtykke voldtekt?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Blir oral sex uten samtykke regnet som voldtekt? Eller må det være vanlig sex uten samtykke for at det kan kalles for voldtekt? Vanlig sex kanjo gjøre en gravid men det kan ikke oralsex. Jeg fortalte noen jeg ble voldtatt fordi jeg trodde oralsex ble regnet som voldtekt og da sa de at det var sjangs jeg var gravid, men jeg ble ikke utsatt for det og er ikke gravid men er ikke dette voldtekt da?

Besvart 03.01.2019 20:37
 

Svar
Hei Jente 19

Takk for din henvendelse.

Det du beskriver her for oss kaller vi for seksuelle overgrep. Det å ha sex med noen uten samtykke vil alltid være det selv om det er vanlig eller oralsex. Du kan ikke ikke bli gravid av å ha oralsex, men du kan få kjønnssykdommer slik at vi vil anbefale deg å ta kontakt med legen din. Vi tenker at det er viktig at du snakker med en voksen du stoler på, slik at du kan få den hjelpen du trenger. Noen gode voksne å prate med kan være foreldrene dine, fastlegen din eller en annen voksen du stoler på.

Du kan også ringe tilLandsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte på telefon: 800 57 000, nettadressen er: www.incest80057000.no. På denne telefonen kan du velge å være anonym om du ønsker det.

 

Legger ved noen linker som kan være fine for deg å lese.

 

Lykke til.

 

Med vennlig hilsen

Landsdekkende telefon for incest og seksuelt misbrukte i samarbeid med Ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Få hjelp etter seksuelle overgrep

Jente med ryggen til (www.colourbox.com)

Har du vært utsatt for overgrep? Da er det viktig at du oppsøker hjelp. Det er mange steder som kan hjelpe deg. Her er en oversikt over noen av dem.

Les mer

Hva er seksuelle overgrep?

Guttehånd holder jentehånd nede

Å gjøre noe seksuelt med noen som ikke vil det, er et seksuelt overgrep. Med seksuelle overgrep menes alle former for seksuelle krenkelser.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit