Hopp til hovedinnholdet

Jeg har fått et uønsket bilde av underlivet til en fyr, hva skal jeg gjøre?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, for en stund siden så var det en fyr på snapchat som la meg til som jeg ikke vet hvem er, jeg la han også til fordi jeg skulle spørre en veninne som kjenner ganske mange om hun kjente han. Han har tidligere bare sendt bilder av en vegg osv. Men i dag så sendte han bilde av underlivet sitt, jeg har aldrig bedt om det og fikk panikk og blokka han, jeg lurer på om dette er ulovelig eller trakasering. Hva skal jeg gjøre? Jeg har ikke sceeenshoot si jeg fikk panikk, men jeg har brukernavnet hans. Jeg har prøvd å si det til mamma mange ganger men hbær gans så suns jeg det er flaut og dropper det

Besvart 06.01.2019 15:37
 

Svar
Hei

Så kjipt at du har fått et uønsket bilde!


Det er ikke lov å sende nakenbilder til noen som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes til politiet, dersom du ønsker det.
Du gjorde helt riktig i å blokkere han, slike folk er ikke særlig hyggelige å ha på vennelista.

Det er absolutt ikke din feil at du har fått et slikt bilde, og du behøver ikke være flau for at du har fått det. Jeg tror det er veldig fint om du snakker med moren din. 

Mange som får bilder uønsket kan oppleve dette som ubehagelig og ekkelt, da er det fint å kunne snakke med og få støtte av en voksnen man stoler på. 

Mammaen din blir sikkert veldig glad for at du sier i fra om noe sånn!

Legger ved en artikkel hvor det står mer om uønskede nakenbilder og hva du kan gjøre.

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Er det lov å sende dickpics?

Jente får dickpick

Det er ikke lov å sende bilder av kjønnsorganet ditt til folk som ikke ønsker det. Dette regnes som seksuelt krenkende adferd og kan anmeldes.

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit