Hopp til hovedinnholdet

Utestengt fra kjøpesenteret

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei, jeg var for noen dager på et kjøpesenter med en venn. Vi gikk forbi noen vakter og noen andre ungdommer på vår alder. Venninna mi kjente hun ene da. Når jeg og venninna mi skulle dra ble vi stoppet av politiet som plutselig hadde kommet. De skrev ned navnene våre og sa vi var utestengt for livstid. Er dette rett? Vi hadde jo ikke gjort noe!

Besvart 05.02.2019 14:32
 

Svar
Hei

Kjøpesenteret er et privat område og eier av senteret kan bestemme at enkelte personer ikke kan oppholde seg der. Dette gjøres ofte i forbindelse med hærverk eller tyveri fra butikkene. Det trenger ikke være straffet for dette for at eieren av senteret kan utestenge dere.  

Hvis dere ikke har gjort noe galt på kjøpesenteret, kan dere prøve å ta kontakt med eieren av senteret og forklare det som skjedde. Hvis det bare var en misforståelse som gjorde at dere ble utestengt, vil eieren kanskje omgjøre dette pålegget dere fikk fra politiet.    

Hilsen juristen, ung.no
Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Konsekvenser av butikktyveri

Naske, "låne", stjele. Har du blitt fristet til å ta med deg noe i bagen eller lomma som du ikke har betalt for?

Les mer

- Stjeler i butikken

Stjeler i butikk (colourbox.com)

Jeg er ofte innom senteret på vei hjem fra skolen, og putter noen ganger snop og sminke i lomma før jeg går ut igjen. Jeg har ikke blitt oppdaget ennå, men vet at andre er blitt tatt. Hva blir straffen for sånne småting?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit