Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør vi med en i gutt i jengen som er ubehagelig mot jenter?

Gutt 17 år
 

Spørsmål

Hei, en gutt i vennegjengen vår har i siste tiden gjort ting som vi har lagt merke til. Dette gjelder ubehagelige ting mot jenter, som å gripe, slappe og klemme på rumpen til jenter på fest, ikke bare det, men han er oppi ansiktet på mange jenter og de syntes dette blir ubehagelig. Selvfølgelig er det alkohol i bildet, men det er en unnskyldning han ikke kan leve på. Alle jentene vi skjenner han har gjort det med sier selv at de ikke liker det, og han blir ikke særlig populær iblant dem. Jeg har prøvd å gi han en liten heads up at vi kommer til å snakke med han om det, men da svarer han "hmm" på snap. Vi har tenkt å samle oss sammen og snakke med han om det slik at han føler seg litt ydmyket, istedet for å vise så lite interesse. Selvfølgelig vet vi ikke om dette er lureste å gjøre, derfor spør jeg for alle i gjengen, hvordan skal vi komme frem til det uten å ødelegge forholdet med han. Han er en veldig snill og grei gutt ellers, han bare vet ikke helt hvordan man behandler jenter

Besvart 03.02.2019 21:17
 

Svar
Hei

Gutten du beskriver er heldige som har dere til venner. 

Hva tenker du om at dere forteller om tilbakemeldinger på hans adferd I forhold til jenter?  

Forklar at dere ikke vil bli indentifisert med han adferd. Det kan dere oppleve når han er med I deres gjeng. Dere vil fortsatt vare venner , men han kan ikke oppføre seg mot jentene som han vil.

Dere kan planlegge å snake med han og bli enige om at dere vil fortsette som venner.

Har dere noen tips på hva som bruker å fungere på jentene så forklar han disse.   

Dere kan og snakke med helsesykepleier på skolen dersom dere vil ha hjelp av en voksen.

Jeg har lagt med noen artikler se om de er nyttige.

 

Lykke til Vennlig  hilsen helsesykepleier.

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Ung.no - oppslagsverket for deg som er ung

Skjermdump ung.no juni 2018

Ung.no er det offentliges informasjonskanal for ungdom. Her får du svar på det du lurer på. Nettstedet er drevet av Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet (Bufdir).

Les mer

Helsestasjon for ungdom

Gutt hos legen (colourbox.com)

Helsestasjon for ungdom er et GRATIS tilbud til ungdom. Der kan du få veiledning om prevensjon og seksuell helse. Du kan også kan få hjelp innenfor psykisk helse og svar på andre helsespørsmål.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit