Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil så gjerne hjelpe min venn.

Jente 14 år
 

Spørsmål

Jeg har en venn som betyr veldig mye for meg og da jeg fikk høre at han sleit med ting, så gikk det veldig inn på meg og jeg fikk vondt av han. Som at det har vært ting med barnevernet og at han har blitt slått før hjemme osv, noe jeg ikke var klar over å det gjorde så vondt å vite det. Han bor bare nå hos pappaen sin og ste mammen der han har det bra, men går rundt å er redd for at mammaen skal på et eller annet vis skal få han tilbake til henne. Jeg får bare så vondt av han og vil så gjerne hjelpe

Besvart 05.02.2019 16:18
 

Svar
Hei

Jeg forstår godt at du synes det er leit å vite at han ikke har hatt det så godt, og at han er bekymret for hvordan fremtiden vil bli. 
Når en er så stor som han er , betyr hans meninger mye når det gjelder hvor han skal bo. Hvis han ikke vil bo hos sin mor, er det veldig viktig at han sier i fra til barnevernet og foreldrene. 

Når det gjelder deg, tenker jeg det viktigste er at du er en god venn som støtter han. Det er du ! Det gjør du ved å vise han at du bryr deg. 
Du kan ikke løse problemene, men gi han tips og innspill. 

Hvis det blir veldig komplisert, er det fint for deg at du får snakke med noen, for eksempel helsesykepleier på skolen. 
Hun kan være en god støttespiller. 

Jeg håper at noe av dette og vedlagte artikler kan være til hjelp. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Vennen min har det vanskelig - hvordan kan jeg hjelpe?

Trøster venninne (colourbox.com)

Ser du at en av vennene dine har det vanskelig? Har en venn betrodd seg til deg om noe som gjør deg bekymret? Slik kan du hjelpe.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Barneloven

Tenåringsgutt (colourbox.com)

Barneloven regulerer blant annet foreldrenes plikter og ansvar for barna, og barnas rettigheter overfor foreldrene. Den gir deg blant annet rett til å bestemme selv i noen viktige spørsmål etter du har fylt 15 år.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit