Hopp til hovedinnholdet

Noen har lagret nakenbilde av meg, jeg er redd og fortvilet!

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hei...... Jeg har gjort noe veldig dumt! Jeg chatta med en fyr jeg ikke kjenner og så spurte han om naken bilder jeg ville først ikke sende det men han maste og maste og til slutt så sende jeg er bilde av underlivet mitt. Han tok skjermbilde og slettet meg fra alle sosiale medier så jeg ikke kunne kontakte han! Jeg er sykt redd og fortvila! Vil absolutt ikke si noe til mamma og pappa! Hjelp meg! Hva skal jeg gjøre?! Hilsen jente 14

Besvart 11.02.2019 21:37
 

Svar
Hei

Så kjipt å høre at du opplever dette! Jeg forstår at du er redd og fortvilet, men husk på at det som har skjedd ikke er din feil! 

Det er denne fyren som har gjort noe utrolig kjipt og ulovlig mot deg. Det å mase og presse noen slik at de sender nakenbilde er ulovlig. Det er faktisk ulovlig å ha et nakenbilde av deg, uansett om du selv hadde ønsket å sende det, fordi du er under 18 år og et bilde av deg regnes som "barneporno".

Jeg tror at det er veldig lurt for deg å snakke med noen voksne som kan hjelpe deg. Du sier at du ikke vil fortelle det hjemme, jeg forstår det, men husk at de aller aller fleste foreldre ønsker kun det beste for sine barn og er ofte de som på best mulig måte kan hjelpe deg slik at du føler deg trygg igjen. 

Du kan også selvfølgelig snakke med helsesykepleier (helsesøster på din skole), eller læreren din, eller noen andre voksne du stoler på. Uansett er det viktig at du ikke står i dette alene, fordi det kan være skikkelig kjipt og da er det fint å få hjelp og støtte fra noen.

Du har rett til å anmelde denne fyren, for det han har gjort mot deg er ulovlig. Legger ved noen artikler som er fine for deg å lese <3

Jeg heier så utrolig my på deg!

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hjelp! Det er nakenbilder av meg på nettet

Jente foran pcen (colourbox.com)

Her finner du konkrete tips til hvordan du får fjernet bilder på andre nettsider, og hva du gjør om noen har filmet deg uten ditt samtykke.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit