Hopp til hovedinnholdet

Blir rød i ansiktet i klasserommet. Hva er grunnen?

Jente 14 år
 

Spørsmål

Hver dag når jeg er i klasse rommet blir jeg helt rød i fjeset det har jeg hatt i mange år, er d noen grunn til? Finnes d en krem sånn jeg blir normal hud? Når jeg er hjemme så er huden min helt normal. Men når jeg er i klassen så blir den helt rød, er d noen grunn til??!! Finnes d en krem for å få d bort?!

Besvart 28.02.2019 17:51
 

Svar
Hei

Dette er nok rødming siden du bare er rød i ansiktet på skolen. Det er mange som plages av rødming, spesielt i tenårene. Dette kan ha mange årsaker, men det er ofte sammensatt. Hormonnivået spiller nok en rolle for mange, for man ser nemlig at rødmingen ofte blir mindre når man er ferdig med pubertetsårene.

Selvsikkerhet har også ofte en innvirkning, spesielt for ungdommer. Mange opplever å rødme når de er i psykisk stressende situasjoner, for eksempel på skolen. Man kan lære seg opp til å ha større selvsikkerhet, og mange får mindre plager av dette. Både helsesykepleier, fastlege og psykolog kan være nyttige støttespillere på dette området. Det er nok flere mekanismer som ligger bak rødming som vi ikke har helt oversikt over.

Det finnes ingen kremer som kan gjøre rødmingen mindre. 

Legger ved en artikkel om rødming som jeg anbefaler deg å lese.Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rødming

Jente rødmer (colourbox.com)

Er du redd for å rødme når du skal snakke høyt i klassen eller når en du liker ser på deg? Gruer du deg til situasjoner fordi du tenker at andre sikkert vil se at du rødmer? Mange bekymrer seg for at de rødmer lett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit