Hopp til hovedinnholdet

Jeg ble fingret av en jeg kjenner, nå sprer folk rykter, hva skal jeg gjøre

Jente 13 år
 

Spørsmål

Jeg er 13 år og ble fingret av en jeg kjenner. Nå har folk begynt å spre rykter, hva skal jeg gjøre

Besvart 24.02.2019 12:11
 

Svar
Hei!

Jeg forstår at det er frustrerende når noen sprer rykter om deg.

Rykter er noe som spres om noen. Noen ganger er det sanne rykter, mens andre ganger er de usanne. Som regel handler ryktene om ting som setter andre i et dårlig lys. 

Det er ikke så mye du får gjort med ryktene. De som sprer ryktene vil mest sannsynlig gjøre det uansett om du prøver og forsvare deg eller ikke. Men jeg tenker at det beste er å forsøke og ikke gi næring til ryktene, altså å ikke lage noe styr rundt dem. 

Det er ubehagelig å høre rykter om seg selv. Det er ikke snilt gjort av de som sprer rykter å gjøre det. Hvis disse ryktene nå varer over tid og du føler det ubehagelig å for eksempel gå på skolen er det viktig at du sier i fra til noen. 

Det kan kanskje være godt for deg å snakke med helsesykepleier på skolen eller på helsestasjon for ungdom om dette. Det hjelper med støtte fra en voksen, en som kan hjelpe deg å finne gode og kloke ting å si når noen konfronterer deg med ryktet.  

Hvis du vet hvem det er som har satt i gang dette ryktet kan du ta det opp med den personen. Si at du ikke synes det er greit at han/hun sier dette om deg og at du vil at det skal ta slutt. Gjør det gjerne ansikt til ansikt. 

Jeg håper dette var til hjelp for deg! 

Vennlig hilsen helsesykepleier

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Rykter og ryktespredning

Rykter

Rykter er opplysninger om noe eller noen som spres til én eller fler personer. Ryktene kan være både sanne og usanne, men de handler gjerne ofte om tinge som setter andre i et negativt lys.

Av Skage, ungdomsjournalist i ung.no

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit