Hopp til hovedinnholdet

Jeg vil gjerne være lengre oppe om kvelden

Gutt 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en 13 år gammel gutt. Jeg lurer på Når skal jeg legge meg i ukedagene og i Helgene. Somregel pleier 8 timer søvn å være greit men ikke så mye mindre:) I helgene så leger jeg meg 11 på fredagen og 10.30 på lørdager. Og søndag og resten av neste uke legger jeg meg klokken 9.00 og da er jeg ferdig og klar til å legge meg. Mine venner legger seg som oftest klokken 12 eller lengre. i helgene og i ukedagene klokken 10Men natt til søndag kan jeg ikke sove lengre til 8.30 på morgenen. Jeg synes at det er dødskjedelig og ikke få lov til å døgne eller noe. Hva skal jeg gjøre?

Besvart 24.02.2019 15:17
 

Svar
Hei

Det er forskjellig hvor mye søvn man trenger. For noen vil 8 timer være viktig, mens det for andre kan være godt nok med noe mindre søvn. Dersom du tenker at du gjerne vil være lengre oppe om kvelden, vil jeg foreslå at du snakker med foreldrene dine om dette. Trolig vil de respektere at du begynner å bli eldre og kanskje ikke trenger legge deg så tidlig. Fortell dem gjerne at vennene dine ikke legger seg så tidlig. Det er naturlig å være lengre oppe om kvelden når man blir eldre. 


Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Søvn er viktig!

Trøtt jente (colourbox.com)

Mye trøtt og sliten? Irritabel og ukonsentrert også kanskje? Du er ikke alene om det. Som regel skyldes det rett og slett for lite søvn. Husk å skru av alle skjermer en time før du legger deg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit