Hopp til hovedinnholdet

Hva gjør jeg hvis jeg har sendt en snap av en dame til alle vennene mine?

Gutt 16 år
 

Spørsmål

Eg lurer på hvis eg har sendt ein snap til alle vennene mine og på den snapen var det ein dame som ikkje likte meg på min eigen alder hva kan eg gjøre

Besvart 04.03.2019 21:29
 

Svar
Hei


Forstår jeg deg riktig med at du har sendt en snap til alle vennene dine. Og på den snappen var det en dame på din alder som ikke likte deg?

Dersom jenten ikke likte deg og ikke ønsket at du skulle ha bildet av henne, blir det ulovlig å dele det videre.

Å dele eller offentliggjøre bilder eller annen informasjon som kan være avslørende, nedverdigende eller krenkende for den eller de som avbildes er ulovlig. 

Dersom det er snakk om nakenbilder, blir det ekstra alvorlig å spre disse , siden hun er under 18 år og regnes som barn, dermed regnes nakenbilder av henne som bilder som seksualiserer barn og er straffbare å ta, ha og dele. 

Dersom du har delt videre et bilde som ikke var beregnet på andre, så bør du snakke med alle du har sendt bildet til og be dem slette det. Dersom jenta er klar over at bildet er delt, og det er din feil, bør du si unnskyld og hjelpe henne så godt du kan med å hundre videre spredning.

Jeg legger ved flere artikler som kan hjelpe deg :)

Jeg håper du har fått svar på det du lurte på og send inn nytt spørsmål dersom jeg har misforstått spørsmålet ditt:)

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

- Legger ut bilder av andre uten lov

Jenter ser på mobilen (colourbox.com)

Har lagt ut noen bilder på Facebook fra en skoletur vi var på. En av de i klassen vil at jeg skal slette bildene av henne, men jeg skjønner ikke hvorfor. Bildene er ikke noe farlige og viser ikke fest eller noe sånt. Hun sier bare at hun ikke synes hun så noe fin ut. Det er jo mine bilder. Kan hun kreve at jeg skal fjerne dem? Hva skjer om jeg ikke gjør det?

Les mer

Har du delt nakenbilder av andre?

Gutter sitter i trappa og ser på mobilene sine (colourbox.com)

Har du videresendt et bilde som bare var ment til deg, og skjønt at det ikke var en ok ting å gjøre? Her er noen tips til hvordan du kan rydde opp.

Les mer

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om Nettvett
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om nettvett