Hopp til hovedinnholdet

En gutt prøvde å kysse meg, uten at jeg ville.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei! I dag for noen timer siden opplevde jeg noe som jeg sitter å griner for enda... jeg var med noen venner, og da jeg var alene med den ene gutten begynte han å mase om å kysse meg, han holdt meg igjen å sa «kom igjen da» jeg sa «nei». Han tok enda hardere tak rundt meg da han merket at jeg prøvde å komme meg. Jeg sa nei nok en gang å da slapp han meg... jeg har opplevd overgrep før så jeg vet ikke om det er derfor jeg reagerte så sterkt? At jeg liksom fikk flashbacks?

Besvart 03.03.2019 14:22
 

Svar
Hei

Jeg skjønner godt at dette var ubehagelig for deg. Din reaksjon kan ha med tidligere negative erfaringer å gjøre, men det kan også ha med at du rett og slett ikke ønsket at han skulle kysse deg. Når noen presser seg på, er det helt naturlig og bra ( !) at en er tydelig og sier i fra. Det gjorde du.

Dette er et tema gutter og jenter burde snakke sammen om, slik at alle blir bevisst å stoppe når en annen prøver å kysse eller noe annet en ikke har lyst til. Det er deres kropp og dere bestemmer hvor grensene går. 

Om denne episoden eller det som skjedde tidligere  sitter i ennå, så snakk gjerne med helsesykepleier på skolen. Hun kan være en god støttespiller. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Oversikt over gode hjelpetjenester

Jenter bruker mobilen sin (colourbox.com)

Her finner du oversikt over gode hjelpetjenester for deg som har det litt vanskelig for tiden, eller deg som har spørsmål om alt fra problemer hjemme, alkohol, kropp og helse, til verneplikt og førerkort.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Sett dine egne grenser

Ungdommer (colourbox.com)

Alle har rett til å sette sine egne grenser for hvor nærgående andre får være. Noen må stoppe opp et godt stykke unna, andre får lov til komme næmere, og noen får komme veldig tett.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit