Hopp til hovedinnholdet

Jeg er bekymret for at noen har lagret nakenbilder av meg.

Jente 13 år
 

Spørsmål

Hei jeg er en jente på 13 år og er bekymret får at noen kan ha lagret nakenbilder av meg. Jeg har ikke sendt på lenge men jeg går rundt å tenker på det. Får jeg har hørt at det finnes apper der man kan screene snapper uten at det vises. Jeg angrer jo nå og jeg har sendt mange å jeg er kjempe redd får at noen kan ha de på tlfn. Som jeg husker så har ingen tatt screen.

Besvart 17.03.2019 11:21
 

Svar
Hei

Kjære deg! Det kan være vanskelig å gå rundt å være bekymret.. Du har rett i at det finnes flere måter å lagre et nakenbilde på, uten at den andre får vite om det. Derfor kan man ikke alltid være 100% sikker på at bildet ikke blir lagret, dessverre!

For å finne ut av dette, slik at du forhåpentligvis blir beroliget, så kan du snakke med personen(e) du har sendt bilder til. For å forsikre deg om at de ikke har bildene. Du kan fortelle dem at nakenbilder av deg regnes som bilder som seksualiserer barn eller "barneporno". Dette er det alvorlig og straffbart å ha på telefonen, særlig uten ditt samtykke. 

Jeg forstår at du har det kjipt nå, så det er lurt å finne en voksen du stoler på som du kan snakke med. Snakke med de hjemme, de kan hjelpe deg. Selv om du angrer, så er ikke dette din feil. Om noen har bilder på mobilen som du ikke ønsker at de skal ha så er det deres feil, ikke din! 

Du kan også snakke med læreren din eller helsesykepleier på din skole (helsesøster). Eller du kan dra på helsestasjon for ungdom der du bor. 

Jeg heier på deg!!

 

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Bildet mitt er delt - hva gjør jeg?

!"Ikke del videre" - "#ikkegreit

Hun spurte om jeg kunne sende nudes, og jeg tenkte det var en morsom greie. Men så fant jeg ut at hun hadde sendt bildene videre.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit