Hopp til hovedinnholdet

Jeg er veldig mye lei meg, hva kan jeg gjøre ?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg har vært veldig stressa og sånn det siste halvåret og jeg tror mye er pga skole. Det er mye prestasjon og jeg er ganske innadvent. Jeg har veldig gode venner og familie. Greia er at jeg er veldig sliten og jag har begynt å skrive liste på hvor mange ganger jeg gråter i løped av en dag. Ofte 1-4 ganger hver dag. Jeg er veldig mye lei meg og Sånn har det vært vedlog lenge og i det siste enda værre. Jeg orker ikke mer. Jeg kan være veldig glad på skolen, men når jeg kommer hjem bare gråter jeg og er trist og sur. Jeg tror ikke vennene mine hadde tatt meg på alvor om jeg hadde snakket med de og klarer ikke snakke om følelser med noen! Har du noen tips på hva jeg kan gjøre eller noe? Jeg Klarer ikke fortsette sånn.

Besvart 09.04.2019 19:15
 

Svar
Hei

Jeg skjønner at det ikke er enkelt å være deg for tiden. Du føler deg veldig sliten, og gråter flere ganger daglig. 
Slik skal du ikke ha det. 
At livet svinger er helt naturlig, men ikke slik at en hele tiden føler seg nedstemt. 

Jeg forstår at det kan være vanskelig å snakke om det. Når en ikke er vant til å snakke om følelser er det litt vanskelig. Derfor vil jeg anbefale deg å begynne hos helsesykepleier på skolen. Hun kan mye om slike ting, og kan også hjelpe deg å finne en god vei ut av dette. 
Er det vanskelig å komme i gang vil jeg anbefale deg å vise henne det du så godt har beskrevet her. Det gir et godt utgangspunkt. Vanskelige tanker og følelser blir gjerne større når en holder de inni seg, og lettere når en har delt det med noen. 

I vedlagte artikler finner du en del tips om hvordan jobbe med dette alene, men i tillegg vil jeg likevel sterkt råde deg å snakke med noen.

Når en har det slik du beskriver det kan det være vanskelig å se at en vil få det bedre, men tro meg; det er fullt mulig. Det skal du stole på. 

Jeg håper at noe av dette kan være til hjelp. 

Lykke til videre !

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvorfor hjelper det å snakke med noen?

Trist gutt (colourbox.com)

Hvis du har det vanskelig får du gjerne råd om å snakke med noen. Kanskje orker du ikke tanken på å skulle snakke om det vonde eller vanskelige og tenker kanskje at det ikke hjelper uansett? Her kan du lese om hvorfor det kan være til hjelp å snakke med noen og få råd om hvordan du kan komme igang.

Les mer

Slik takler du stress

Tenåring holder ei stor rund klokke foran ansiktet sitt. (www.colourbox.com)

Det kan være veldig belastende for kroppen å være stresset over tid, og derfor er lurt å lære seg teknikker for å mestre stresset.

Les mer

Mye å gjøre? Stressa? Stort press?

Stress (colourbox.com)

Jeg går på håndball, kor, klatring, snowboard og ski. Jeg vil gjøre det bra på skolen, for jeg må ha gode karakterer for det jeg skal inn på etterpå...

Les mer

Snakk med foreldrene dine om vanskelige ting!

Jente prater med faren sin (colourbox.com)

Er det vanskelig å snakke med foreldrene dine om personlige ting? Åpenhet og tillit vil alltid lønne seg i det lange løp, og husk at foreldre ikke alltid er like håpløse som du tror, og ofte kan hjelpe deg om du trenger det.

Les mer

Dette kan du snakke med en helsesykepleier om

Helsesykepleier

Helsesykepleiere kan svare på spørsmål om kropp og helse, pubertet, sex- og samliv, problemer med venner eller familie, vanskelige tanker og følelser, bekymringer, livvstilsproblemer og annet.

Les mer

- Jeg er så trist, sliter og vet ikke hva jeg skal gjøre

Trist jente (colourbox.com)

Følelsene mine svinger veldig, og jeg sliter, er ofte lei meg. Jeg vil prøve å klare meg selv. Har dere tips?

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit