Hopp til hovedinnholdet

Kameraovervåking

Gutt 19 år
 

Spørsmål

Hei. Jeg var på fest sammen med kjæresten min på 17 år, og en venninne av henne på 17 år forrige helg. Han som holdt festen var 20 og selv er jeg 19. Jeg og kjæresten min var på do sammen og venninna vår hadde sex på doen. Nå har han sendt melding til venninna vår å sa at han hadde kamera på doen og kunne forklare henne i detalj hva han hadde sett. Han sendte også melding til kjæresten min og sa at han hadde sett både meg og henne nakene, etterfulgt av ett bilde på utsiden av inngangsdøra til leiligheten hvor det sto «kameraovervåket område» dette vil jo si at han har sett så å si alle som var på den festen nakene på do og sikkert flere ha sex. Dette er jo veldig ubehagelig for oss og han sier at han skal tjene penger på oss. Er kamera overvåkingen lov? Hvis ikke; hvilke paragrafer kan han bli dømt etter? Og hvordan skal vi gå frem for å anmelde?

Besvart 11.04.2019 22:50
 

Svar
Hei

Det er forståelig at dere opplever dette ubehagelig. Kameraovervåking kan være inngripen i personvernet. Jeg tenker det er lurt å snakke med politiet om dette. Hovedregel er at det er lov å overvåke eget hus og hage, men at det skal merkes slik at alle er klar over at det skjer. Les mer her.

Han har ikke lov til å vise filmer eller bilder av dere til andre uten at dere samtykker. Dere kan si til han at dere kommer til å anmelde han hvis han gjør det. Dere kan også snakke med politiet om de truslene han har skrevet "at han skal tjene penger på oss". Det er ikke greit. Det kan dere anmelde hvis dere vil.

Lykke til.

Vennlig hilsen helsesykepleier, ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Kontakt politiet

Politiet 02800, ung.no

Ringer du 02800 kommer du til nærmeste politidistrikt, og du får svar uansett når på døgnet du ringer.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit