Hopp til hovedinnholdet

Kan man anmelde noen for å ha nudes av meg, uten at foreldrene får vite?

Jente 15 år
 

Spørsmål

Hei, jeg er en jente som klarte å sende nudes til en gutt. Han har screena det og vist det til noen folk. Jeg vurderer å anmelde han for å ha det bilde på tlf og vist det til andre. Men jeg vil gjerne ikke at mamma eller pappa skal vite om det. Går det an å snakke med helsesøster og anmelde det til politiet uten at forelderen mine må bli innblandet?? Mvh redd jente

Besvart 27.04.2019 18:29
 

Svar
Hei

Så kjipt å høre at noen gjør dette mot deg! Jeg forstår at du er redd <3

Jeg blir veldig glad når du skriver at du planlegger å snakke med helsesøster, det er supert! For det er fint å ha noen som kan hjelpe deg og støtte deg.

I utgangspunktet kan noen som er mindreårig anmelde noen uten at foreldrene blir informert, men ofte blir foreldrene kontaktet i forbindelse med vitneavhør. De du kan gjøre er å snakke med helsesøster og så kan dere sammen ringe til politiet der du bor for å høre hvordan de gjør det. Ring 02800 for å komme til ditt nærmeste politikontor. Du trenger ikke si hva du heter, bare at du har et spørsmål. 

Du bør også snakke med gutten direkte og fortelle til han at det er ulovlig det han driver med og at du planlegger å anmelde, kanskje han forstår at du mener alvor.

Jeg håper at det ordner seg for deg og at du etter hvert får snakket med foreldrene dine om dette også. Foreldre vil ofte gjerne hjelpe, bare de får vite hva som foregår. 

Alle gjør ting som ikke går sånn superbra, eller er superlure i løpet av livet. Det er bare sånn det er. Ingen går igjennom livet uten noen bommerter. 

Det som har skjedd er uansett ikke din feil, kun den som deler bilde videre. Dette er #ikkegreit og utrolig dårlig gjort mot deg! 

Jeg heier på deg, og krysser fingrene for at dette ordner seg på best mulig måte.

Lykke til!

Vennlig hilsen Helsesykepleier i ung.no

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Å dele andres nudes er #ikkegreit

Å dele andres nudes er ulovlig

#ikkegreit er en kampanje som retter fokus mot overgrep og krenkelser blant unge. Årets tema er deling av nakenbilder, og på ung.no/ikkegreit finner du info om GIFs, artikler og filmer om temaet.

Les mer

Hvorfor sender noen nudes?

Her har du bananen min (#ikkegreit)

Noen sender nakenbilder for spenning og fordi de blir kåte, noen ønsker å flørte eller finne en kjæreste, mens andre kan føle seg presset til det.

Les mer

Send GIF-er istedenfor nudes!

Her er melonene mine (#ikkegreit) ung.no

Har du blitt spurt om å sende lettkledd- eller nakenbilder? Hvis du helst vil unngå å sende, eller er lei masing, så kan du sende GIF-er i stedet!

Les mer

Mas og press om å sende nudes - Hva gjør du?

Jente viser mobil med teksten No nudes for you. (colourbox.com)

Det er ikke så lett å vite hva du skal svare når noen maser om nakenbilder. Kanskje vil du ikke skuffe den andre, eller er redd for å bli avvist? Her er noen supre tips til hva du kan si!

Les mer

Helsepersonell har taushetsplikt

Helsesykepleier og taushetsplikt

Mange lurer på hvor grensen går mellom hva helsepersonell ikke kan si videre og hva de må si til foreldre eller andre. Helsepersonell har en streng taushetsplikt, men også andre plikter. Her får du vite litt mer om det.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit