Hopp til hovedinnholdet

Kan jeg bytte til helsefag med studiekompetanse?

Jente 19 år
 

Spørsmål

Hei Jeg går på helse og oppvekst fag vg1, og vil søke til vg2 men jeg vil ikke ta påbygg fordi er vanskelig i samme tida vi studere videre. Kan jeg ta Helse- og oppvekstfag med helsearbeiderfag, studiekompetanse i vg2??

Besvart 02.05.2019 15:57
 

Svar

Hei!

Her bør du nok ta kontakt med rådgiver på skolen din, og høre om hvilke muligheter som fins. Helse- og oppvekstfag med studiekompetanse er et "spesialløp" som bare tilbys enkelte steder, og vi vet jo ikke om det tilbys i nærheten av deg. I tillegg er det litt annerledes lagt opp, og gjerne 4-årig, så om det ville være mulig å bytte til dette eller ikke, må rådgiver på skolen din vurdere! 

Du har rett til å bytte utdanningsprogram én gang, men om du kan bytte over uten å begynne på Vg1 igjen, eller om du eventuelt må ta noen fag eller lignende for å få lov, må rådgiver svare på. Rådgiver vet hva som er mulig. Du kan også kontakte Inntaktskontoret i fylket ditt, hvis du vil. 

Snakk med rådgiver! Vi håper det er mulig for deg å bytte. Hvis du fortsetter på vanlig yrkesfaglig helse- og oppvekst, har du rett til å ta påbygg etter læretiden din, hvis du er mer motivert for det da. Men snakk med rådgiveren din om dette :)

Lykke til!

Fikk du svar på det du lurte på?
Jeg synes også du bør lese:

Hvem svarer på spørsmål om skole og utdanning?

Jente og skole

Har du spørsmål om skolen din, rettighetene dine, hvor du skal søke, spesielle tilpasninger, yrkesvalg eller hvilke muligheter som finnes? Disse kan hjelpe deg.

Les mer

Hvem kan du snakke med om videregående skole?

Elev rekker opp hånda (colourbox.com)

Her finner du en oversikt over hvem du må snakke med for å få svar på spørsmål om eksamen, karakterer, inntak på vgs, vitnemål, omvalg eller utveksling, men også læreplass og ungdomsrett.

Les mer

Hva er påbygging til generell studiekompetanse (påbygg)?

Elever sitter ved pulter i klasserom

Du som går yrkesfag kan ta påbygging til generell studiekompetanse og studere videre ved høgskole eller universitet. Her får du svar på alt du lurer på om påbygg.

Les mer


Spørsmål og svar som ligner


Tilbake til spørsmål og svar om #Ikkegreit
Tilbake til spørsmål og svar
Les artikler om #ikkegreit